Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Befejezõdött Pest megye egyik legrosszabb állapotú útjának felújítása - 13.10.04
Írta: admin
Dátum: 2013.10.05 07:31:33

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Közel másfél milliárd forintból befejezõdött az Abony-Újszász összekötõ út csaknem 6,4 kilométeres szakaszának átfogó rekonstrukciója - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivõje pénteken az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint Pest megye egyik legrosszabb állapotú mellékútja 1,4 milliárd forintot meghaladó európai uniós forrásból újult meg.
A beruházás Abony belterületén indult és az út megyehatárig vezetõ szakaszáig tartott. A szakemberek a pályaszerkezet újjáépítésén kívül elvégezték a burkolat megerõsítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a vízelvezetõ árkok és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját, külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését, tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is.
Pécsi Norbert Sándor közölte: az Új Széchenyi Terv keretében 2013-ban országszerte minden eddiginél több, bõ 555 kilométert érintõ teljes körû útfelújítást valósít meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ezen belül Pest megyében a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban csaknem 16,2 milliárd forint értékben, közel 88,5 kilométernyi út felújítására van lehetõsége a társaságnak.

MTI
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com