Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Két év múlva épül ki a gyorsforgalmi út
Írta: Markosz
Dátum: 2016.03.21 21:31:11

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Dr. Bene Ildikó, a térség országgyűlési képviselője a félbehagyott M4 autópálya sorsáról tett fel kérdést a kormány képviselőinek a hétfői parlamenti ülésen.

A fideszes honanya a Budapest és Szolnok között tervezett gyorsforgalmi összeköttetésről érdeklődött, kihangsúlyozva, hogy a térségben régóta várják a beruházás megkezdését. Tasó László, a fejlesztési tárca közlekedéspolitikai államtitkára válaszában arról számolt be, hogy legkésőbb 2018-ra kiépül a gyorsfogalmi kapcsolat a főváros és Szolnok között. Az M0-s és Cegléd között várhatóan augusztusban, a Cegléd–Abony–Szolnok szakaszon pedig legkésőbb 2017 tavaszán kezdődnek meg a munkálatok.

Mindeközben 38 közbeszerzési eljárás felülvizsgálatát indította el a Közbeszerzési Hatóság. A közlemény szerint a megindult eljárások közül kiemelkedik az M4 autópálya – mint különösen nagy értékű, időközben leállított beruházás – egyes szakaszainak kivitelezését érintő vizsgálat, amelynek nyomán a Közbeszerzési Hatóság már két büntetőeljárást is kezdeményezett. Az eljárás várhatóan az év első felében zárul – közölte a hatóság hétfőn az MTI-vel.

forrás : http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/ket-ev-mulva-epul-ki-a-gyorsforgalmi-ut-a-fovaros-es-szolnok-kozott-656715
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com