Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Új eszközzel lassítanák az autósokat
Írta: Markosz
Dátum: 2016.04.24 14:09:08

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Az európai uniós forrásból finanszírozott beruházás részeként a nagy gyalogosforgalmat bonyolító autóbusz-megállóhelyek környezetében változtatható jelzésképű táblákat (VJT) telepítettek a tavalyi év végén. Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen öt helyszín volt érintett.

Ezek a helyszínek a következőek: a 32-es számú főúton Szolnok, illetve Szászberek közigazgatási területe, továbbá a 442-es számú főúton Martfű, Tiszaföldvár és Kunszentmárton közigazgatási területe.
A forgalomtechnikai eszközöket a gyalogosok nyomógomb segítségével aktiválhatják.
A nyomógombos bejelentkezést követően, az autóbusz megállóhelyek közvetlen környezetében a VJT-k – a gyalogosmozgás idejére – „60 km/h sebességkorlátozás” értéket jeleznek a járművezetők részére. Elsősorban azokon a helyszíneken telepítették ezeket, ahol kijelölt gyalogos átkelőhelyek létesítéséhez nem voltak adottak a jogszabályi, műszaki feltételek, illetve időszakosan jellemző a gyalogosok koncentrált mozgása például műszakváltás idején. Ezen kívül a lakossági igények és az adott útszakasz forgalmi-baleseti helyzete játszott szerepet a helyszínek kiválasztásában. Az elmúlt időszakban tapasztaltunk működési hibákat, ezeket jeleztük a kivitelező cégnek – tette hozzá.

forrás : http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/uj-eszkozzel-lassitanak-az-autosokat-661817
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com