Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! II.Jászsági Bűnmegelőzési és drogprecenviós verseny.
Írta: Markosz
Dátum: 2022.06.01 11:47:00

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
A Jászberényi Rendőrkapitányság a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetséggel, a Jászsági Szenvedélybeteg-segítő Szolgálattal és a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal közösen 2022. május 31-én Jászalsószentgyörgyön, a Vadas Vendégházban rendezte meg a II. Jászsági Bűnmegelőzési és Drogprevenciós Vetélkedőt a középiskolás korosztály számára. A megmérettetésen 7 jászsági, 1-1 mezőtúri, szolnoki és karcagi középiskola képviseltette magát.

A diákok a versenyen 15 perces váltásokban, 12 állomáson, forgószínpad-szerűen mérték össze tudásukat, ügyességüket, kreativitásukat. A megállópontokon bűnmegelőzési és drogprevenciós ismereteket, az áldozatvédelemhez kötődő információkat sajátítottak el a tizenévesek, majd ehhez kapcsolódó feladatokat kellett végrehajtaniuk. A megfogalmazott cél az volt, hogy minden kamasz többlettudással távozzon egy-egy állomásról.

A vetélkedőn a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium csapata állhatott a dobogó legfelső fokára, az ezüstérmes a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium csoportja, míg a bronzérmes a jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium lelkes csapata lett.

Forrás, és képek az eseményről :
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com