Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Súlykorlátozás lép életbe Szolnok és Jászberény környékén
Írta: Markosz
Dátum: 2024.03.20 20:04:21

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
Súlykorlátozást vezetnek be a Szolnok és Jászberény környéki települések közútjain. Cél, hogy az érintett települések közúthálózatáról visszaszorítsák az elmúlt időben megnövekedett tranzit jellegű teherforgalmat.

A Szolnok és Jászberény környéki települések átmenő teherforgalmának csökkentése érdekében március 27-től 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a szakemberek az M4-es autóúttól északra, a 32-es főúttól keletre, a 31-es főúttól délre, valamint a Tisza folyótól nyugatra lévő kijelölt terület egyes közútjain.

Ahogy arról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya hírportálunkat tájékoztatta: a bevezetést követően a szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérik majd az új forgalmi rend hatását, és szükség esetén finomhangolásokat végeznek a gördülékeny közlekedés fenntartása érdekében.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében az elmúlt években számos közúti fejlesztés valósulhatott meg, forgalomba helyezték az M4-es gyorsforgalmi utat és több kiemelkedő útfelújítási beruházás is lezajlott Jászberény térségében – részletezték az társaság illetékesei.

Megnőtt a forgalom, lépni kellett – A fejlesztések hatására azonban a Szolnok és Jászberény környéki települések átmenő teherforgalma is jelentősen megnőtt, mely a települések lakóinak életminőségét is nagyban befolyásolja. Ezért az érintett önkormányzatok, a közlekedési hatóság, a rendőrség és a Magyar Közút szakemberei a forgalmi rend módosítása mellett döntöttek – áll a Közút közleményében. Ez azt jelenti, hogy súlykorlátozást vezetnek be például a Jászapáti, Jászjákóhalma, Jásztelek, Jászalsószentgyörgy, Szászberek és Besenyszög településeken áthaladó közutakon, mely alól a célforgalom lehet majd csak kivétel.

Forrás: Link


http://www.jaszalsoszentgyorgy.com