Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! Nagy segítséget kapnak az álláskeresõk és vállalkozások megyénkben.
Írta: Markosz
Dátum: 2013.02.28 04:39:13

Forrás: http://www.jaszalsoszentgyorgy.com
Teljes hír
A regisztrált álláskeresõk átlagos létszáma a tavalyi évben 28.000 fõ felett volt, ez a száma csökkent az elõzõ évekhez képest 6,5%-kal – kezdte a sajtótájékoztatót Deák Miklósné, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója. Az álláskeresõk közül több mint 26 ezret Szolnok és térségében rögzítették és a közfoglalkoztatási programba 17.640 fõ lépett be. A mai konferenciának a célja az volt, hogy segítsék az elsõdleges munkaerõpiac foglalkoztató képességét azon vállalkozásoknak, melyek a létszámbõvítést csak állami támogatással tudják megoldani.
A munkahelyteremtésre a Nemzeti Foglalkoztatási Alap 10 milliárd forintos összegre munkahelyteremtõ pályázatot írt ki, melynek célja a helyi gazdaság megerõsítése, a KKV-k fejlõdésének, új munkahelyek létrehozását eredményezõ beruházások támogatása, az elmaradott térségek, települések fejlesztésének megerõsítése. Csakúgy, mint tavaly, két fõ esetén is lehet pályázatot kiírni. Az alaptámogatás mértéke 1,5 milliárd Ft/fõ, a maximális támogatás 3 millió Ft/fõ is lehet. A pályázatokat április 5.-ig, a beruházás helye szerinti munkaügyi központ részére postai úton eljuttatni.
Deák Miklósné kiemelte a TÁMOP 1.1.2-es programját, mely 1,9 milliárd Ft-os támogatási összeggel segíti a vállalkozásokat. Az összegbõl 1000 fõ képzését és 1200 munkához jutását segítik.
A TÁMOP 1.1.2-11/1-2012-0001-es országos program a hátrányos helyzetûek foglalkoztathatóságának javítását segíti 2015. április 30.-ig. A projekt a hagyományos módszerekkel nehezen kezelhetõk, az eredményességhez több, személyre szabott szolgáltatást és támogatást szükséges biztosítani. Lehetõvé teszi, hogy az egyes problémák kezelésében alkalmazott módszerek, innovációk, eredmények fokozatosan kiterjeszthetõk, alkalmazhatóak legyenek az országos és helyi munkaerõ-piaci politika más területein, más célcsoportjainál is. A program fokozott figyelmet fordít a 25 év alatti álláskeresõk munkaerõ piaci helyzetének javítására és nagy hangsúlyt fektet – összhangban a Kormány roma integrációs irányelveivel – a roma álláskeresõk munkába vonására, valamint a képzettségi szintjük emelésére. A megvalósításra rendelkezésre álló forrás 5.188.000Ft.
http://www.jaszalsoszentgyorgy.com