Fórumtéma - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

 

 

Navigáció
Történelem
Térkép
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Játékok
Cikkek
Galéria
Fórum
Chat
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)
Bemutatkozások
Képviselõ-Testület
Ifjúsági Egyesület

Véletlen képek a Galériából



Utoljára feltöltött kép:

202410101905264_t1.JPG
Polgármester asszony, jegyző úr, és a képviselő testület


+ több új kép


Utoljára létrehozott albumok:

Családi nap 2024.
Jótékonysági rendezv...
Ballagás 2024.
Jász Világtalálkozó...
Búcsú 2024.
Utoljára feladott hirdetések:

Régi lakások elör...
Kerékpárok, Motork...
Vállalom - fürdõ...
REDONY KÉSZÍTÉS. ...

Online felhasználók
Vendég: 9
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,393
Legújabb tag: Jeno
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu


Köszönjük!

Híreink
Hétvégi mérkőzések a Vadasban. [83 megnyitás] Átadták Jászalsószentgyörgy eddigi legnagyobb útfejlesztését [231 megnyitás] Hétvégi mérkőzések a Vadasban. [167 megnyitás] PR-Telecom nagyszabású rendszerkarbantartás. [634 megnyitás] Fergeteges családi és retro napra készülnek Jászalsószentgyörgyön [1900 megnyitás] Beavatkozás lehet a ritka kórral élő Velkei Nikoletta reménye [1907 megnyitás] Önkormányzati és EP. választás 2024. [14294 megnyitás] Illegálisan vágtak ki több száz fát Jászalsószentgyörgyön. [1460 megnyitás] Régi vágyuk vált valóra a fontos jászalsószentgyörgyi földút mellett élőknek [1239 megnyitás] 200 millió forintból újul meg az úthálózat és a közvilágítás Jászalsószentgyörgyön [2741 megnyitás]


Figyelem

A honlap CSAK akkor lesz teljesértékű, ha bejelentkezel !


Ha még nem regisztráltál kattints IDE !

(Bejelentkezés után ez a panel eltünik!)

Fórumtéma megtekintése
Fórum | Offtopic | Minden más
Oldal: 1 / 2 1 2 >
Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2012-02-29 06:12
A Tesco Magyarországon is nyújt március 1-jétõl mobil távközlési szolgáltatást a Vodafone Magyarország hálózati támogatásával, az új szolgáltató elõhívó száma a 31-es lesz.

[img]http://static6.origos.hu/i/1109/20110921tescomobi.jpg[/img]


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2011-11-22 04:21
Szuperminimalista fényképezõ a mutató- és a hüvelykujjadból?

Az Air Clicker egy olyan fényképezõ-koncepció, amely nem igényli a hagyományos értelemben vett digitális kamera formát.
A kameralencsét egyfajta gyûrûként kell felhúzni a hüvelykujjunkra, ami Bluetooth kapcsolaton keresztül küldi el a képet a telefonunkra.
Az exponálógombot pedig a mutatóujjunkra kell felhúzni, így a képeket egy kamera alakját imitálva tudjuk elkészíteni.


Forrás: life-style.hu
A hozzászóláshoz tartozik csatolmány, de azt csak aktív felhasználóink láthatják!
Regisztrálj vagy jelentkezze be!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2011-10-21 04:49



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2011-07-08 04:16
A Google Street View fényképezheti Magyarországot

A személyes adatok védelmét garantáló feltételek teljesítése mellett fényképezhetnek a Google Street View autói Magyarországon – foglalt állást Jóri András adatvédelmi biztos. Nézzük, mik ezek a feltételek, és mivel indokolja döntését a biztos.


A Google számára szabott feltételek

Elõre nyilvánosságra kell hozni (legalább egy héttel korábban), hogy mely területeken fognak felvételeket készíteni. Az információkat magyarul is elérhetõvé kell tenni. Ezzel egyidejûleg az adatvédelmi biztost is tájékoztatni kell a felvételkészítéssel kapcsolatos körülményekrõl;
Javasolt olyan napokon és napszakban elkészíteni a felvételeket, amikor kevesen tartózkodnak az utcán, ilyen módon csökkentve a természetes személyekre vonatkoztatható adatok számát a rögzülõ képanyagban;
Az érzékeny területek (kórházak, szociális ellátó intézmények stb.) környezetében készült felvételeket különös körültekintéssel kell kezelni;
A képfelvevõ eszközöket olyan magasságban kell elhelyezni, hogy ne lehessen olyan területekre betekinteni, amelyek a gyalogos járókelõ elõl szándékosan eltakartak;
A felvételek nyilvánosságra hozatala elõtt is lehetõséget kell nyújtani az érintetteknek, hogy a megjelölt helyen készült felvétel (akár személyrõl, jármûrõl, ingatlanról) nyilvánosságra hozatala ellen tiltakozhasson;
Nem csak internetes felületen, hanem más kommunikációs csatornán is lehetõvé kell tenni a törlés iránti kérelmek benyújtását (például hagyományos postai úton);
A felvételeken szereplõ személyes adatokat, amint lehet, el kell homályosítani, és a nyers adatokat a lehetõ legkorábban törölni kell;
A nyers adatok tárolásának célját pontosan meg kell határozni és nyilvánosságra kell hozni;
Az adatalanyokat mindvégig tájékoztatni kell arról, hogy a nyers adatokat mely szerveknek továbbíthatják, illetve a szolgáltatóra vonatkozó jogszabályi és szerzõdésbõl eredõ kötelezettségek alapján mely szervek igényelhetik a felvételek kiadását.
Az indokolás – nem személyes adatkezelés, de mégis

Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint mivel a Google-nek célja a felvételeken szereplõ személyek azonosítása, nem történik az Avtv. szerinti adatkezelés.

Nem értek egyet a biztos úr állásfoglalásával. Az emberekrõl készült felvételek 99%-át tudja a Google felismerhetetlenné tenni. 1% felkerül az internetre. Csak az Andrássy úton, vagy a Nagykörúton egy idõben sétáló többszáz ember közül legalább egy személyrõl felismerhetõ fénykép fog felkerülni az internetre. Ez akkor nem minõsül adatkezelésnek?

Örülhetnek az interneten webkamerát üzemeltetõ vállalkozások is? Mostantól közeli felvételeket is készítõ kamerák képét is közzé lehet tenni az interneten? Hiszen nem az a cél, hogy az egyéneket beazonosítsuk…

Ráadásul az állásfoglalás, annak ellenére, hogy megállapítja, személyes adatkezelés nem történik, elõírja a Google számára, hogy jelentse be az adatkezelést (!) az adatvédelmi biztos nyilvántartásába, elõzetesen tájékoztassa a lakosságot, hogy mikor és hol lesz kamerázás, valamint biztosítsa a lehetõséget, hogy az érintett töröltethesse személyes adatait.

Az olvasó szerint melyik adatkezelés hatol be jobban a magánszférájába?

a) A rendõrség közterületen felvételeket készít, és 3 hónapig megõrzi.
smiley Egy zsákutca lakóközössége – biztonságérzetük növelése céljából – kamerával rögzíti, ki és mikor jön be az utcába. A felvételeket csak bûncselekmény észlelése esetén nézik vissza.
c) Egy kiskereskedelmi bolt a lopások megelõzésére kamerát szerel a boltba, és 4 napig tárolja a felvételeket.
d) Egy nagyáruház a kozmetikai szerek pultján szemmozgást figyelõ kamerát helyez el, hogy elemezzék a vásárló szemmozgását a fogyasztói döntés utolsó pillanatában. Az adatkezelésrõl hetekkel elõtte tájékoztatják a vásárlókat, nem napi élelmiszer a figyelt termék, és csak a nap bizonyos szakaszaiban mûködik a megfigyelés.
e) A bûncselekményt elkövetõ személy fotója felkerül az internetre.
f) A Google Street View szolgáltatás által felkerül az internetre az a közterületen készült kép, amin jól látható, hogy a ház elõtt egy a tulajdonos lányával hasonló adottságokkal rendelkezõ lány csókolózik egy, a szülõk által még ismeretlen, vagy éppen nagyon is jól ismert fiúval.
g) A Google Street View interneten közzétett képe, amelyen a ház tulajdonosa látható egy szál alsónadrágban, amikor még félálomban kitolta a szemetes tárolót. Az arca felismerhetetlen.

Hogy az olvasó mit tekint sérelmesebbnek, azt az olvasóra bízom. Az elmúlt évek adatvédelmi biztosi gyakorlata alapján kizárólag az f) és g) pont szerinti adatkezelés, a Google adatkezelése lesz jogszerû.

http://www.adatvedelmiszakerto.hu/2011/07/jori-zold-utat-adott-a-google-street-view-nak/


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2011-01-06 07:56



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2010-12-12 19:57
Új fájl formátum az erdõk megmentéséért

Kreatív módon fogott össze Németországban a WWF és a hamburgi Jung von Matt reklámügynökség, hogy hozzájáruljon a világszerte egyre nagyobb mértékû erdõirtás megállításához. Kifejlesztettek egy új fájl formátumot, amellyel gyakorlatilag egy nem nyomtatható PDF fájlt hozhatunk létre.

Az ingyenesen letölthetõ szoftver elhelyez a számítógép menüsorában egy „Save as WWF” menüpontot. Mérlegelhetjük, hogy gépünkön melyek azok a fájlok, melyeket nem kívánunk kinyomtatni, és a „Save as WWF” gombra kattintva dokumentumunk nem nyomtatható formában kerül elmentésre.

Az új formátummal a WWF szeretné felhívni a figyelmet arra az óriási mennyiségben keletkezõ feleslegesen kinyomtatott papírtömegre, melynek elõállításához nap mint nap egész erdõket vágnak ki. Az e-mailek, honlapok, sõt néha egész könyvek értelmetlen kinyomtatása olyan felesleges igényt teremt, ami miatt világszerte összesen 13 millió hektár – azaz Görögország területével megegyezõ méretû - erdõ tûnik el évente. A fák ilyen ütemû kivágása veszélyezteti más növények és állatok életét is, melyek a kitermelés miatt elveszítik élõhelyüket és táplálékukat.

A WWF a nyomtatást blokkoló fájl formátummal arra szeretné ösztönözni a felhasználókat, hogy megfontoltabban éljenek a nyomtatás lehetõségével. A formátum terjesztésével és használatával mi magunk is hozzájárulhatunk az erdõk védelméhez: minél többen csatlakoznak hozzá, annál látványosabb eredményt érhetünk el.

A WWF szoftver egyelõre csak Macintoshra tölthetõ le, de a Windows alatt futó verzió is hamarosan elkészül.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2010-11-20 06:08
Homokóra közlekedési lámpa

Itt az ideje, hogy a telezöldet leváltsa valami más, hatékonyabb és egyértelmûbb modell.

[img]http://media.nu.nl/m/m1fyrjvjj5ua.jpg[/img]

A Sand Glass a közlekedési lámpák legújabb generációját képviseli. Thanva Tivawong terve ráadásul ötvözi az õsidõk óta használt homokóra ikonját és mûködési elvét a jelenkor energiatakarékos LED izzóival.

Pontosabban és egyértelmûen jelzi, mennyi ideje van a gyalogosnak átérni az úttesten, vagy az autósnak a keresztezõdésben. Át tudunk-e suhanni még a sárga elején, vagy inkább álljunk meg, mert a visszaszámlálás figyelmeztet, hogy csak 3 másodpercünk van. Persze a vezetési kultúra egy másik tészta, de ha jobban tudunk kalkulálni az idõvel, talán az is finomodhat.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
mbandi
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 499
Regisztrált: 2009.07.08
Elküldve: 2010-11-05 09:16
Egy teljes német falu mondott nemet a Google utcanézegetõjére

Észak-Németországban egy teljes falu mondott nemet a Google utcanézegetõjére, miközben volt olyan község is, amely tortát sütött a Street View elindításának tiszteletére. A mindössze hetvenlelkes Parum közösen aláírt petíciót küldött Peter Schaar szövetségi adatvédelmi biztosnak, hogy a falut teljes egészében töröljék a Google nagyfelbontású utcanézetekkel bõvített térképérõl. A petícióval azonban nem biztos, hogy teljesíthetõ lesz a lakók követelése, így elõfordulhat, hogy a 25 háztartásnak külön-külön kell majd kérvényeznie a magántulajdonban lévõ ingatlanok "elmaszatolását".

Az amerikai informatikai vállalat az aggodalmakra válaszolva a kezdetektõl fogva azzal próbálta megnyerni németek bizalmát, hogy az év végéig Németországban is elinduló Street View-oldalakon nemcsak az arcokat és a rendszámtáblákat, hanem a házakat, kerteket is töröltetni engedi a mûholdas térképhez kapcsolódó utcanézetekbõl.



A törlési kérelmek elküldésére kiszabott idõn belül összesen 244 237 kérés érkezett, azaz a 8,5 millió német háztartás 2,9 százaléka jelezte, hogy nem szeretné, ha a tulajdonát képezõ ingatlan felismerhetõ lenne.



A Google alkalmazásának online tesztelése egyebek mellett a berlini kancelláriahivatal elõtti Willy Brandt útról, a hamburgi Köhlbrand-hídról és a Bayern München futballcsapat otthonáról, az Allianz Arénáról készült felvételekkel kezdõdött. Ezt követõen december végéig húsz német nagyváros lesz bejárható a nagyfelbontású panorámaképekkel kiegészített térképszolgáltatással.

MTI


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Technikai újdonságok
mbandi
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 499
Regisztrált: 2009.07.08
Elküldve: 2010-10-29 10:44
Menekülési maszk a túlélésért

A kínai fejlesztésû menekülési maszk tûz esetén 40 percig nyújt védelmet a tûz által közvetlenül nem érintett, de füsttel telítõdött helyeken a mérgezõ füst, köd és égéstermékek (szén-monoxid, hidrogén-cianid ellen.

Fontos megismételni és kiemelni azt a tényezõt, hogy a tûz által közvetlenül nem érintett helyeken, helyiségekben használható. Az XHZLC40 készülék egy környezetfüggõ, szûrõ típusú légzésvédelmi eszköz, tehát a környezetbõl beszívott levegõt megszûri a biológiailag káros gázoktól és aeroszoloktól, szilárd lebegõ részecskéktõl, azonban a levegõ oxigéntartalmának minimum 16-17%-nak kell lennie a túléléshez. Ebbõl következik tehát, hogy zárt tüzek esetén, a tûz által érintett és tömény, forró füsttel telített helyiségben, a tûzfészek közelében ez és más álarc sem használható. A környezettõl független sûrített levegõs vagy oxigénes légzõkészüléket nem helyettesítheti!

Olyan helyzetben használható ez az álarc, amikor például hajnali 2-kor arra ébredünk a 9. emeleti panellakásunkban, hogy visít a füstérzékelõnk a hálószobában, mert elõrelátóak voltunk és beszereztünk egyet (vagy kettõt). Kinézve az ablakon látjuk, hogy alattunk kettõvel csapnak ki a lángok az ablakon, a bejárati ajtónk résein szivárog a lakásba a maró, fojtogató füst. Ebben a helyzetben segítség nélkül nem jutnánk ki a szabadba, a menekülõ álarc segítségével viszont kimenthetjük családunkat, a szomszédokat.

A vákuumcsomagolású álarcok egyszer használatosak, bontatlan állapotú kihordási idejük 3 év, ennek letelte után a Sunwo Zrt. - mint kizárólagos magyarországi forgalmazó - regisztráció esetén, kedvezményesen cseréli.

A mûanyag dobozban elhelyezett álarc egyszerûen kezelhetõ és bárhol könnyen elhelyezhetõ. Egyszer használatos légzésvédelmi eszköz, nem hordozható, csak az önálló menekülést biztosítja. Tûz-, és hõvédelemmel ellátott burkolattal rendelkezik. Felnõttek számára készült, így méreteibõl adódóan a 100%-os illeszkedést 14 éves kor felett garantálja!

Hogyan használjuk? A vakum csomagolás felbontása után vegyük ki az álarcot, majd a szûrõbetét külsõ és belsõ oldalán található két piros porzáró dugót húzzuk ki. Vegyük fel a maszkot a fejre, majd a szalagok segítségével rögzítsük. Mennyibe kerül egy ilyen álarc? Lényegében egy közepes súlyú kézi tûzoltó készülék áráért hozzájuthatunk. Kis tételben való vásárlás esetén bruttó 5400 forint.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Technikai újdonságok
mbandi
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 499
Regisztrált: 2009.07.08
Elküldve: 2010-10-29 10:30
Kínai szuperszámítógép lett a világ leggyorsabbja

A világ legújabb olyan szuperszámítógépét, ami a leggyorsabbnak járó címet tudhatja magáénak, a védelmi technológiákkal foglalkozó nemzeti egyetem munkatársai építették, és Tiencsinben, az ottani szuperszámítógépes kutatóközpontban üzemel - adta hírül az AFP. A kínai szakemberek 7168 darab Nvidia Tesla M2050 grafikus processzorból és 14 336 Intel Xeon CPU-ból rakták össze az óriásgépet, amelybe így [b]összesen 88 millió dollár értékû hardver került.
[/b]
A korábbi csúcstartó az amerikai Tennessee államban, a Knoxville-i Oak Ridge nemzeti laboratóriumban üzemelõ Cray XT-5 Jaguar volt, amit AMD Opteron lapkákból raktak össze. A Tianhe, amelynek neve azt jelenti, Tejút, a kutatók szerint "valósággal elfújja" ezt a modellt azzal, hogy 1,4-szer gyorsabb nála. Az 2507 petaflopos teljesítmény azt jelenti, hogy a szupergép 2507 trilló mûveletet képes elvégezni másodpercenként.

A grafikus magok használatának köszönhetõen a gép kisebb és takarékosabb is lett a szakemberek szerint, mintha csak hagyományos központi egységeket használtak volna hozzá. A 155 tonnás Tianhe-A1 így 12 megawatt helyett "csak" valamivel több mint 4 megawattot fogyaszt óránként. A kínai szupergépet bárkinek a rendelkezésére bocsátja a tiencsini kutatóközpont, így meteorológusok és olajkutatók is kísérleteznek már vele, de az üzemeltetõk szerint gyógyszerészeti kutatásokhoz, vagy akár animációs feladatokhoz is használni lehet.

A világ leggyorsabb szupergépe nem most elõször ázsiai: 2002-ben Japán épített olyan számítógépet, ami 20 korábbi amerikai szupergéppel ért fel. Annak, hogy most Kína vette át a vezetést, az AFP által megkérdezett Steven J. Wallach számítógép-tervezõ nem tulajdonít nagy jelentõséget: szerinte ez csak egy idõleges eredmény, és Kína egyébként is mindenben meg akarja mutatni, hogy képes megszerezni az elsõ helyet. Japánban jelenleg is épülõben van egy olyan szupergép, amivel a szigetország ismét átveheti majd a vezetést.

Forrás: Origo


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2010-06-16 10:01
Írógép igényeseknek vagy maradiaknak:




* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2010-05-02 06:08
A SES ASTRA, a SES vállalatcsoport tagja bejelentette, hogy az ASTRA elindítja Európa elsõ 3D-s demó csatornáját. A kezdeti tesztelést követõen a csatorna 2010. május 4-én már élesben sugároz, egyidejûleg a május 4-6 között, Kölnben megrendezésre kerülõ szélessávú kábel és mûholdsugárzással foglalkozó ANGA Cable nemzetközi szakkiállításának megnyitójával. Az új háromdimenziós csatorna az Astra keleti 23,5 fokos orbitális pozícióján keresztül - a zene és szórakozás területén nyújtott kiváló minõségû 3D-s tartalmakkal - elsõsorban a kereskedõket és üzemeltetõket célozza meg.

Ferdinand Kayser, a SES ASTRA elnök-vezérigazgatója, elmondta: „A elsõ 3D-s televíziók most váltak elérhetõvé a piacon, így Európa elsõ 3D-s demó csatornájának indulása is a legmegfelelõbb idõben történik, kihasználva egy izgalmas technológiában rejlõ lehetõségeket. Az ASTRA elsõ háromdimenziós demó csatornája, a 3D tévék mûholdon keresztül biztosított kiváló minõségû adásának hatalmas elõnyei mellett, a SES ASTRA mûsorszórási technológiák innovációjában betöltött vezetõ szerepét mutatja. A vezetõ tévékészülék gyártókkal, mûsorsugárzókkal és további iparági partnereinkkel folytatott szoros együttmûködés során ismét bizonyítjuk, hogy képesek vagyunk az új technológia fejlesztések élvonalában szerepelni és elérni azt, hogy a legfontosabb iparági szereplõk közelebb kerüljenek az elõremutató fejlesztésekhez.”

A SES ASTRA ügyfeleinek számító számos mûsorsugárzó elkötelezett az új technológia iránt és már elindította tesztadását vagy rendszeres 3D-s mûsorsugárzását. Míg a brit fizetõs televíziós szolgáltató, a BSkyB már kora áprilistól 3D minõségû labdarúgó mérkõzéseket sugároz pubokban, klubokban szerte az Egyesült Királyságban és Írországban, addig a francia fizetõs tévészolgáltató, a Canal+ 2010 decemberére ígérte elsõ 3D csatornájának indítását.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2009-12-27 09:29
Art Lebedev átlátszóvá teszi a kamionokat

Aki vezet, tudja, mennyire idegesítõ, amikor egy nagyobb teherautó mögül nem látunk ki. Az Art Lebedev Transparentius elegáns megoldást kínál erre a problémára.

[img]http://www.geeks.hu/files/imagecache/hirek_wm/images/hirek/1222_transparentius.jpg[/img]

Elegánsnak elegáns, de nagyon drága is: a cucc gyakorilatilag egy, a teherautó elejére szerelt kamerából, és két nagyméretû kijelzõbõl áll. Az utóbbiak természetesen a hátsó ajtókra kerülnek, és a kamera segítségével gyakorlatilag „átlátszóvá” varázsolják a teheratót. Az ötlet elegáns, de a cég honlapjának tanulsága szerint még teljesen nem kidolgozott – nincs szó például arról, hogy mennyivel dobja ez meg egy hátsó ajtó árát (különösen egy kamion esetében lehet ez érdekes adat), mi van akkor, ha hátulról süt a nap, és azt visszatükrözi a teherautó mögötött haladó autó vezetõjének szemébe, és hát alighanem fel kell készülni azokra az elbambuló vezetõkre, akik számára tényleg láthatatlanná válik a tehergépkocsi, és belefeledkezve a moziba, szépen belemennek hátulról.

Forrás: Geeks.hu


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2009-10-15 19:16
Új, hamis antivírusok ejtik túszul a PC-t

A "hamis antivírus"-trükk egy új, jóval agresszívebb formája ütötte fel a fejét. A Panda Security adatai szerint az új programok szó szerint túszul ejtik a fertõzött gépet, váltságdíjat zsarolva ki a felhasználótól. Az ún. rogueware programok, vagyis a magukat legitim antivírus-programoknak álcázó vírusok újabb fajtáját lokalizálták a Panda Security szakemberei az elmúlt hetekben. A korábban már többször felbukkant vírusok egészen új, jóval agresszívebb stratégiával próbálkoznak: egyszerûen zárolják a fontos fájlokat és programokat.

...

Az ál-antivírus program addig nem is engedi használni a fájlokat, amíg a felhasználó nem vásárolja meg a teljes verziót 79,99 euróért.

"A szerencsétlen felhasználó csak egy figyelmeztetést lát: a gépét vírus támadta meg, de ha potom 80 euróért megvásárolja az általa igazinak hitt antivírus-programot, akkor a veszély elhárul", tette hozzá Sándor Zsolt. "Az összeg kifizetése után egyébként tényleg kap egy szériaszámot, amit bepötyögve a tiltás elhárul

...

Akit ilyen fertõzés ért, egy kis trükkel szabadulhat meg az ál-antivírustól: a Panda Security oldalán található szériaszámokat ingyen is megszerezheti, hogy feloldja a tiltást, és utána egy legitim vírusölõvel kiirthassa a fertõzést.

Szériaszámok:

WNDS-TGN15-RFF29-AASDJ-ASD65
WNDS-U94KO-LF4G4-1V8S1-2CRFE
WNDS-6W954-FX65B-41VDF-8G4JI
WNDS-G84H6-S854F-79ZA8-W4ERS
WNDS-TTUYJ-7UO54-G561H-J1D6F
WNDS-A1SDF-6AS4D-RF5RE-79G84
WNDS-A1SDF-RY4E8-7U98D-F1GB2
WNDS-5SRTS-AEHUF-YA54S-D6F35
WNDS-P9685-4H41A-DSW3A-2R64T
WNDS-2AE32-1VFC2-B6894-G67YU
WNDS-4TS8R-D6F5D-4JH8T-U4JK5
WNDS-FGS5D-649RG-4S53D-412SF
WNDS-452S3-ER00F-TSE35-S8FSD
WNDS-SERFH-2642S-F04SD-64FG1
WNDS-F40SA-1ER5H-4FG5D-F8412
WNDS-5D1V2-XB0D5-JT1TY-97DS3
WNDS-4BGY2-JY4KO-IT98Y-7HJ43
WNDS-G8FB6-1V87S-DRT1S-63SRG
WNDS-HFVDR-9844O-U54DA-5TBSC
WNDS-89OF7-7324R-5SAD4-TG68U
WNDS-JUYH3-24GHJ-HGKSH-FKLSD

PC fórum


Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2009-07-23 14:57
A Fuji piacra dobta a dupla objektíves, térhatású fényképezõjét melynek neve: Fujifilm FinePix Real 3D W1
Egyetlen hátránya van: csak a hátoldali LCD-n vagy a gyártó saját digitális képkeretén lehet megtekinteni az elkészített fotot




* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2009-03-10 08:58
Ezt a fényképet Obama elnök beiktatásakor készítették. Minden kis részlet (emberi arc ) kinagyítható, azonosítható akár az esemény után is ha szükséges. A fényképet egy 1474 megapixeles robotkamera készítette. smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2009-03-09 01:13
HOPPÁRÉ smiley
Multifunkciós Euro-Riksa ÚJDONSÁG 2009



ismerõs háttérben smileysmiley


Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Technikai újdonságok
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2009-03-08 18:58
Pí-Víz után itt a Pee Víz smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Szerző RE: Technikai újdonságok
NwLGL
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 423
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.22
Elküldve: 2009-03-07 18:18
Húhúúúúúúúúú ezen besz*rtok!!! smiley

Igyon tehénpisit!


Képeim


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: USB 3.0
admin
Fő Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 799
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.05.17
Elküldve: 2009-02-24 18:19
Egy szakmai csoport elkészítette a következõ usb-szabvány mûszaki specifikációját, így hamarosan az eszközökben is megjelenthet a jelenleginél tízszer gyorsabb adatátviteli megoldás.

[center][img]http://www.apcmag.com/system/files/images/usb3_diagram.jpg[/img][/center]

A fényképezõket, az egeret és a billentyûzetet, a nyomtatókat és a mobiltelefonokat mind usb-csatlakozóval kötjük a számítógépre, viszont egyre többször van gond az adatátviteli sebességgel. Ma már akár tíz megabájtos fényképeket és ezer megabájtos videókat is készítenek a felhasználók, akik nem akarnak tíz percen át a homokórát bámulni, amíg néhány fájl átkerül a merevlemezre.
A megmentõ az usb 3.0 lesz, amely egy 25 gigabájtos filmet 70 másodperc alatt átszállít a vezeték egyik végérõl a másikra, míg a jelenlegi csúcstartó usb 2.0-nak ugyanez a mûvelet 13,9 percet vesz igénybe, az avítt usb 1.1 pedig 9,3 órán át õrli az idegeinket a bitek ráncigálásával. Mellesleg még nagyon sok gyártó e legutóbbi szabványt használja, ami elég nagy pofátlanság.
November 17-án az úgynevezett USB 3.0 Promoters Group nevû szervezet lerakta az asztalra az usb 3.0 mûszaki specifikációját, ami most egy másik szervezethez kerül, aminek a neve USB Implementers Forum. Nekik köszönhetõen hamarosan az eszközökbe is bekerül az új csatlakozó.
Sajnos ezek a szervezetek nem túl gyorsak, az elsõ usb 3.0-ás eszközök csak valamikor 2010-ben jelennek meg. Az usb 2.0 nyolc évvel ezelõtt debütált, tehát éppen ideje lecserélni. A Microsoft aggódik az usb 3.0 miatt, mert nem biztos, hogy az új szabvány támogatását bele tudja építeni a Windows 7-be, amely várhatóan jövõre megjelenik. Az is kérdéses, hogy Windows Vistába mikor kerül majd bele a támogatás, és még problémásabb az XP helyzete.
Az elsõ usb 3.0-ás termékek valószínûleg külsõ memóriák, merevlemezek és digitális zenelejátszók lesznek.

-----------------------------------------------------

Alig két hónappal azután, hogy elkészült az usb adatátviteli technológia új verziójának szabványleírása, az Intel már be is mutatta az elsõ mûködõképes usb 3.0-s eszközt.

A lassan tízéves usb 2.0 technológia adatátviteli sebessége 480 megabit másodpercenként (ez persze az elméleti maximum), amit az új megoldás [1] megtízszerez, ráadásul képes lesz párhuzamosan két irányban is adatokat forgalmazni, vagyis például usb 3.0-n tudunk egyszerre másolni fájlokat egy memóriakártyára a gépünkrõl, és a gépünkre a kártyáról. A technológia más szabványokat is lecserélhet, például az eSATA-t és a Firewiret, mivel mind a kettõnél gyorsabb (az eSATA ráadásul nem képes arra, hogy a rajta keresztül a számítógép tápegységként mûködjön, és feltöltse a rácsatlakozott eszköz áramforrását). Egy dolog tehet keresztbe az új usb-nek, ha túl sok erõforrást von el a processzortól – arról pedig egyelõre nincs adat, hogy mennyire terheli le.

Tavaly a felmérések szerint kétmilliárd usb-csatolású eszközt adtak el a világon. Az új szabvánnyal mûködõ készülékek, bár a prototípus már elkészült, valószínûleg csak 2010-ben kerülnek kereskedelmi forgalomba. A várakozások szerint a technológia elsõ alkalmazója az Apple lesz, ami nemrég állt át a Firewire szabvány támogatásáról az usb-re (ezzel sokak szerint halálra is ítélve elõbbit).


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

jaszalsoszentgyorgy.lapja.hu
Oldal: 1 / 2 1 2 >
Ugrás a fórumra:


Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Nem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.



Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!


Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.


Ki, mit néz?
54.36.148.xxx @ profi...
54.36.148.xxx @ photo...
54.36.149.xxx @ photo...
3.145.47.xxx @ photo...
18.116.118.xxx @ photo...
3.149.251.xxx @ photo...
3.133.142.xxx @ photo...
3.138.204.xxx @ photo...
3.149.236.xxx @ forum...

Egyszerre 179 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 184 hete
Észrevétel... 239 hete
Egyéb videók 469 hete
Zene 471 hete
Utcanev valt... 472 hete
Országos po... 523 hete
Humoros videók 546 hete
Vadas 559 hete
Emlékek 634 hete
Kifestõk, s... 655 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.

Szavazás

Sajnálod, hogy Szarvák Imre befejezi a polgármesterséget?

Igen

Nem

Semleges

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
17671 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2024
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar