Szerző |
RE: felsooktatasi keretszamok |
tildy
Tag
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy/ jelenleg London,UK
Regisztrált: 2009.11.23 |
Elküldve: 2012-12-19 22:58 |
|
|
Lehetne hir a diaktuntetesrol/ felveteli keretszamokrol az oldalon. A faluban is vannak ertelmisegiek, vagy tovabbtanulni vagyok.
* Jelentkezz be és eltünik a reklám! |
|
Szerző |
RE: Észrevételek a faluban |
mbandi
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009.07.08 |
Elküldve: 2012-12-09 21:21 |
|
|
Egy 300 mm-es AC fõgerinc tört el több helyen a település határában a legelõn. Mint tapasztalhatta a település lakója, az elmúlt években csapadékos (belvizes) idõszak után 2008-2010. bekövetkezett egy nagy szárazság idén, nem csak a házakat, de az 54 éves fõgerincet is igen érintette. Ami tetõzte még a bajt, egy fõelzáró is felmondta a szolgálatot.
|
Szerző |
lusti
Tag
Regisztrált: 2009.03.30 |
Elküldve: 2012-12-07 21:10 |
|
|
Több mint 26 órán keresztül nem volt víz a Dózsa György úton.
|
Szerző |
RE: Víz |
tildy
Tag
Elküldve: 2012-12-02 16:31 |
|
|
Csak szerintem nem normális ez a vízminõség?
[img]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/306092_10151253964504286_2044199935_n.jpg[/img]
|
Szerző |
Markosz
Adminisztrátor
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy
Regisztrált: 2008.08.17 |
Elküldve: 2012-11-06 16:44 |
|
|
úgy hallottam hogy délelõtt a lángos árus össze verekedett 1 illetõvel.
részleteket tud valaki ?
|
Szerző |
Markosz
Adminisztrátor
Elküldve: 2012-10-20 19:53 |
|
|
tornaterembe ma milyen buli volt ? nekem nyugdíjas bulinak tûnt
|
Szerző |
admin
Fő Adminisztrátor
Regisztrált: 2008.05.17 |
Elküldve: 2012-10-20 18:18 |
|
|
Az Aroma pékség minden nap reggel 5-tõl este 9-ig nyitva van, valamint a friss pékáruk elég jó áraival szerintem nagy konkurencia a boltoknak...
|
Szerző |
tildy
Tag
Elküldve: 2012-10-20 12:35 |
|
|
[quote]vadas írta:
Az utcák lakóik kérdik; Hunyadi, Wesselényi és a Bercsényi úton a gondozatlan járdán mellig erõ gaz! Ez ki feladatta? JÁRHATATLAN JÁRDÁK!
[/quote]
A hazak elott levo kozteruleten a funyiras, telen a hoeltakaritas a jardarol, a jarda megfelelo allapota az ott elok feladata. Ha lakatlan a haz , abban az esetben szerintem meg kell kerdeznia polgarmesteri hivatalt. De alapbol mindenki a haza elott levo kozteruletert felelos.
pgyula: nagyon szepen rendezik a buszobloket, orom latni
|
Szerző |
vadas
Tag
Lakóhely: Jászberény
Regisztrált: 2009.01.15 |
Elküldve: 2012-10-19 22:47 |
|
|
Új sütöde nyílt a településen, Aroma pékség. Valami infó?
Apropó! A régi "Kövesdi" darálóból mi készül?
Ismét megindult a járda projekt, most a Kossuth úton.
Az utcák lakóik kérdik; Hunyadi, Wesselényi és a Bercsényi úton a gondozatlan járdán mellig erõ gaz! Ez ki feladatta? JÁRHATATLAN JÁRDÁK!
Az Erzsébet vízimalom felújítása-állagmegóvása hol tart?
|
Szerző |
marci
Tag
Regisztrált: 2012.10.17 |
Elküldve: 2012-10-17 08:47 |
|
|
Pihenés képen, egy érdekes könyvet,-melyet nemrég szereztem be- ajánlanék az olvasóknak, melyben szorgosan dicsérik a jászok bátorságát, a II. világháborúban. A könyvben sok foto található és egyik érdekessége, hogy a bp-i ezred egyik századában többségében jászok szolgáltak és külön kiemeli fronton tanúsított bátorságukat. A sok foton talán még valaki felmenõjére is ráismerhet.
A címe: A Magyar Királyi 101. Honvéd Gépkocsizó Tanezred a II. Világháborúban. Érdekes adalék a jászok történetéhez, mert szerintem errõl az alakulatról nem sokan tudtak.(én sem) Sok könyv-webáruházban megrendelhetõ, nem is drága.
|
Szerző |
pgyula
Tag
Regisztrált: 2010.07.15 |
Elküldve: 2012-09-23 21:37 |
|
|
Én nem vagyok ennyire pesszimista . itt van például a buszmegállók ügye régota kellet volna már építeni, a mostatni polgármester megígérte szórólapján és meg is csinálja és nem csak ezt hanem sok mindent, de általában véve igaza van Tildynek..
|
Szerző |
tildy
Tag
Elküldve: 2012-09-19 09:24 |
|
|
[quote]pgyula írta:
most volt az újságban Néplap, hogy lesznek minden faluban ügysegédek meghatározott idõben, ahol lehet kezdeményezni ügyet úgyhogy nem kell Apátiba menni. meg a mostani okmányirodákban is lehet majd egy csomó ügyet intézni, a központ csak háttémunkát végzi a mi esetünkben, szóval még jobb lesz, meg azt mondják hogy így több támogatást kap a falu mert hátrányosabb járáshoz tartozunk, mint a Berényi..[/quote]
Csak par dolog remlik nekem errol. Eddig szinte minden parlamenti kepviselo megigerte pl. a Szentgyorgy Apati utat ( hol is tart? melyik resze van kesz? ) , a Vadas rendbeszedetelet, stb. Sajnos meg nem lattam teteles kimutatast, hogy az elmult 20 evben az igeretekbol ( meg hogy tobb penzt kap a falu) mi valosult meg, gyanithatoan nem sok minden. Mindig csak az igergetes ment.
Ne legyen igazam, de szerintem megint jol megetetettek az embereket az ures frazisokkal. Politikus csak akkor nem hazudik, ha epp nem beszel.
|
Szerző |
mbandi
Adminisztrátor
Regisztrált: 2009.07.08 |
Elküldve: 2012-09-18 23:32 |
|
|
Megindult a hat darab új buszöböl építése a Fõ úton és a Béke úton. Az említett 32-es útszakaszokon, 30-as sebesség korlátozás ill. félpályás út zár.
|
Szerző |
pgyula
Tag
Regisztrált: 2010.07.15 |
Elküldve: 2012-09-08 09:17 |
|
|
most volt az újságban Néplap, hogy lesznek minden faluban ügysegédek meghatározott idõben, ahol lehet kezdeményezni ügyet úgyhogy nem kell Apátiba menni. meg a mostani okmányirodákban is lehet majd egy csomó ügyet intézni, a központ csak háttémunkát végzi a mi esetünkben, szóval még jobb lesz, meg azt mondják hogy így több támogatást kap a falu mert hátrányosabb járáshoz tartozunk, mint a Berényi..
|
Szerző |
admin
Fő Adminisztrátor
Elküldve: 2012-08-23 09:03 |
|
|
Már az Index-en is megemlítik községünket a hátrányosan érintett járáskialakítás témában.
|
Szerző |
tildy
Tag
Elküldve: 2012-08-17 16:19 |
|
|
[quote]admin írta:
Íróasztal mellõl könnyû dönteni...
Igaz sok helybeli jelenleg sem Jászberénybe megy ügyes-bajos dolgaival, hanem Újszászra. Nem-e esetleg továbbra is megmarad ez a kiskapu?
Korábbi hozzászólónk (ITT) joggal jegyezte meg, hogy ha szigorúak a szabályok, akkor Jászboldogházával jobban kitolnak, mint velünk. Azért onnan busszal eljutni Jászapátiba, meg vissza egy napos kirándulás.[/quote]
Hat azert Ujszaszra sem egyszeru eljutni, ha nincs autod , de valoban, egyszerubb , mint Apatira.
En is csak azert tudtam anno arrafele hazajarni, mert apu akkor meg ki tudott elem jonni, de tavaly ota tomegkozlekedesre vagyok utalva. Az pedig , khm, Ujszaszra sem a legszuperebb. Konkretan van kb 3 busz a vasuttol.
Berenyben/Szolnokon azert szerintem eleg sok szentgyorgyi dolgozik. Boldoghaziak meg ha jol tudom valahogy kibuliztak, hogy ne apatihoz tartozzanak.
|
Szerző |
admin
Fő Adminisztrátor
Elküldve: 2012-08-16 06:21 |
|
|
Íróasztal mellõl könnyû dönteni...
Igaz sok helybeli jelenleg sem Jászberénybe megy ügyes-bajos dolgaival, hanem Újszászra. Nem-e esetleg továbbra is megmarad ez a kiskapu?
Korábbi hozzászólónk (ITT) joggal jegyezte meg, hogy ha szigorúak a szabályok, akkor Jászboldogházával jobban kitolnak, mint velünk. Azért onnan busszal eljutni Jászapátiba, meg vissza egy napos kirándulás.
|
Szerző |
RE: jarasok |
tildy
Tag
Elküldve: 2012-08-15 20:47 |
|
|
Lehet tudni, ki es milyen modon adta ahhoz a nevet, hogy a falu kozigazgatasilag ellehetetlenuljon, hogy az okmanyirodai ugyintezes nehezkesse valjon? Komolyan, napi ket busz van apatiba, nincs mindenkinek autoja, ki fog tudni igy ugyet intezni ?
Ugyanis arrol van szo, Szentgyorgy also-jaszsagi telepuleskent nem a korabbi jaszsagi kozponthoz, azaz JAszberenyhez tartozik, hanem 2013-tol Jaszapatihoz. Utlvel, jogsi, es egyeb ugyekben is ott lesz illetekes hivatal.Az lenyegtelen, hogy arra alig megy valaki, szerintem en ha eletemben ketszer voltam Apatin, 2 buszjarat van a berenyi 26-al szemben. Atgondolta ezt valaki?
|
Szerző |
sipike
Tag
Regisztrált: 2009.03.24 |
Elküldve: 2012-08-13 06:21 |
|
|
Nálam is jártak az éjszaka valakik, mert az udvaromon levõ sódernek a fele eltûnt .Ez már tûrhetetlen . Igazán csinálhatna már valaki valamit.
|
Szerző |
Markosz
Adminisztrátor
Elküldve: 2012-07-03 21:32 |
|
|
akkor zúzunk mint tavaly