Fórumtéma - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

 

 

Navigáció
Történelem
Térkép
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Játékok
Cikkek
Galéria
Fórum
Chat
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)
Bemutatkozások
Képviselõ-Testület
Ifjúsági Egyesület

Véletlen képek a Galériából



Utoljára feltöltött kép:

202405011633340_t1.JPG
Károlyfi Dorka


+ több új kép


Utoljára létrehozott albumok:

Majális 2024.
Lakástűz a Zagyva úton.
2024.03.14. Megemlékezés
Mindenki Karácsonya 2023
Mikulás járja a falut.
Utoljára feladott hirdetések:

Régi lakások elör...
Kerékpárok, Motork...
Vállalom - fürdõ...
REDONY KÉSZÍTÉS. ...

Online felhasználók
Vendég: 6
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,381
Legújabb tag: Imre
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu


Köszönjük!

Híreink
Az idei szezon utolsó hazai mérkőzése a Vadasban. [78 megnyitás] Önkormányzati és EP. választás 2024. [1253 megnyitás] Illegálisan vágtak ki több száz fát Jászalsószentgyörgyön. [551 megnyitás] Vármegyei II. osztály 24. forduló [167 megnyitás] Meghívó műsorestre [176 megnyitás] Ünnepi miserend [337 megnyitás] Régi vágyuk vált valóra a fontos jászalsószentgyörgyi földút mellett élőknek [419 megnyitás] 200 millió forintból újul meg az úthálózat és a közvilágítás Jászalsószentgyörgyön [667 megnyitás] Súlykorlátozás lép életbe Szolnok és Jászberény környékén [367 megnyitás] Szerdán kupa mérkőzés a Vadasban. [667 megnyitás]


Figyelem

A honlap CSAK akkor lesz teljesértékű, ha bejelentkezel !


Ha még nem regisztráltál kattints IDE !

(Bejelentkezés után ez a panel eltünik!)

Fórumtéma megtekintése
Fórum | Településünk | Hazai pálya
Oldal: 16 / 34 << < 13 14 15 16 17 18 19 > >>
Szerző RE: Észrevételek a faluban
tux
Tag

Hozzászólások: 34
Regisztrált: 2009.12.17
Elküldve: 2010-06-15 20:01
Vadam5 írta:
aki ennek alapján ítél rasszistának, az egyszerûen buta vagy nem beszámítható.


smiley Az is lehetõség hogy aki ilyeneket ír az buta vagy nem beszámítható, esetleg elgurult a gyógyszere... smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
tux
Tag

Hozzászólások: 34
Regisztrált: 2009.12.17
Elküldve: 2010-06-15 19:55
Vadam5 írta:
Az utolsó kommentáromban használt "faj" szó úgy tûnik sok emberben megbotránkozást keltett, akit ezzel megsértettem attól elnézést kérek! De, én , függetlenül attól, hogy kire voksoltam, nem érzem ezt kirekesztõnek, mondhattam volna nemzetiséget, rasszt helyette, de ez ugyan azt jelenti.

Kedves Vadam5!
Nem! Nem ugyanazt jelenti!
Kérlek olvass, mûvelõdj, tanulj, hogy ilyen rettenetes sületlenségeket ne írj.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
kimmo
Tag

Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2010.06.15
Elküldve: 2010-06-15 19:42
Kedves Vadam5!

Mielõtt a zsidó vallással kapcsolatban tennél kijelentéseket (Biblia, meg hasonlók) ill. Izrael csúnya, gonosz mibenlétét tovább ecsetelnéd, olvass egy kicsit! Nem csak cionista ill. antiszemita történelem létezik, hanem objektív is. Csak utána kell nézni, és nyitottnak kell lenni, meg kell próbálni megérteni, melyik fél mit, miért tesz. Biztos vagyok benne, ha nemcsak a szélsõjobb médiumokat olvasnád, hanem mondjuk külföldit is (ja és szakirodalmat) - minden oldalról -, nem írnál ilyen butaságokat.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
kimmo
Tag

Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2010.06.15
Elküldve: 2010-06-15 19:36
Vona kampányzárója, amiben arról beszélt, hogy "nem eggyel több párt lesz a Parlamentben, hanem néggyel kevesebb", na ez pl. félelmet keltett bennem. Õ beszél egypártrendszerrõl, õ akar ilyet, persze a Jobbikkal. Szal egy kicsit gondolkodhatna, mielõtt megszólal.
"Magunkfajta" meg "magukfajta" - na ez is félelmet keltõ. Mi ez, ha nem gyûlöletkeltés?? Ha én nem leszek "õfajta", akkor fel is akaszthatom magam??
Morvai féle szembehazudós köpönyegforgatás (érdekes, hogy ehhez ill. Vona ügyeihez nem tudtál/akartál megjegyzést fûzni) - félelmet kelt.
Partvonalról könnyû beszélni, 0 felelõsséggel lehet nagyszájúskodni, de nem érdemes. Talán megengeded nekem, hogy nehogy elhiggyem néhány itt-ott megszólaló elvakult jobbikosnak, hogy az országban csak 12,18% okos (azaz, aki a Jobbikra szavazott), a maradék meg mind ****. Ugye azért ezzel te sem értesz egyet?!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
Vadam5
Tag

Hozzászólások: 92
Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-06-15 19:23
Az utolsó kommentáromban használt "faj" szó úgy tûnik sok emberben megbotránkozást keltett, akit ezzel megsértettem attól elnézést kérek! De, én , függetlenül attól, hogy kire voksoltam, nem érzem ezt kirekesztõnek, mondhattam volna nemzetiséget, rasszt helyette, de ez ugyan azt jelenti.
Igazat adok, abban, hogy a magyar egy sok nemzetiségû nép, de ha csak megfigyeljük, akkor élesen el is lehet választani néhány nemzetiséget, az u.n. magyarságtól. Mentesen a rasszizmustól, azért nem tekinthetünk egyen értékû állampolgárnak egy dolgozó magyart egy tolvaj cigánytól, aki ennek alapján ítél rasszistának, az egyszerûen buta vagy nem beszámítható. A cigányság, és itt fõleg a "hangos " többségre gondolok, mind életmódjában, mind élet felfogásában eltér a társadalom többi tagjától. Elég arra gondolni, hogy sok esetben a cigányok a semmit tevésért kapott segélyt sem tudják beosztani, míg a magyar e segély nélkül is meg tud élni, mi több a "alkotni" is képes: házat épít, állatokat tart stb.
Persze, a magyaroknál is vannak máról holnapra élõ patópálok, csak éppen ez nem jellemzõ, talán 100ból 1 ilyen, erre szokták mondani, hogy a kivétel erõsíti a szabályt!
De nézzünk 1 másik példát. Van egy magyar közmondás, amire véletlenül sem lehetne ráfogni, hogy rasszista, fasiszta, kirekesztõ :
,,Ereszd be a tótot, ki ver a házból''!
Mennyire igaz ez a bölcselet, hiszen a tótok nem csak a házukból verték ki a magyarokat, hanem a hazájukból is, így lett a magyar Felvidékbõl, a mai értelemben ****iszta minta állam, Szlovákia!
Az ottani magyar kissebbséget ért pogromok ellen az E.U. nem tett és várhatóan nem is tesz semmit!
Végül nézzük meg, a mostani kirekesztés ellen küzdõ országok élharcosát, Izraelt! Furcsa, hogy miközben a Trianoni ország csonkítás 90 . évforulóján, Feldmájer Péter a kirekesztésrõl és a holokamuról papolt a Budapesti Szent István Bazilikában, a zsidóság a közelkeleten szabályos nép irtást rendezett, Simon Peres pedig büszke jelentette ki hogy, felvásárolhatta Magyarországot, Romániát, Lengyelországot és Manhattent. Az ószövetségi megnevezése a zsidóságnak, a "kiválasztott nép", ami véleményem szerint nem sokban különbözik Hitler "felsõbb rendû faj " kifejezésén.
Persze, ezt sokan soha sem fogják megemészteni, hogy az emberi faj azonbelül is "fajtákra" bomlik, de saját mentésgemre legyen szólva, én ezt nem mint kirekesztés tárgyát írtam le, és hogy, a Jobbik nevét ne mocskolhassák, elhagyom a Szebb Jövõt elköszönést.

"Nincs más testvérem, csak magyar.
Ha virrasztok, miatta állok poszton,
csak tõle kérek kenyeret
s csak õ, kivel a kenyeret megosztom. "




* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-06-15 18:45
Figyelj! Én Jobbikos vagyok. Több Jobbik rendezvényen részt vettem, esetleg a szervezésében is. Sehol nem hangzott el olyan, hogy bárkinek az életére törnénk, sõt ha csak lehet kerüljük is még a látszatot is. Szeretnénk ha értenék az emberek, hogy a Jobbik nem valaki ellen, hanem valakikért jött létre. Látjuk az elmúlt 20 év eredményeit, volt ebben MDF, MSZP, SZDSZ, FIDESZ. Elszegényedtünk, megnyitottuk a piacainkat az eu elõtt, ahol maximálisan kihasználnak, szemétlerakónak használnak, kutyaeledelt árulnak, a béreinket a végtelenségig lecsökkentették, hogy ne is tudjunk tisztességes életet élni, gyárainkat üzemeinket felvásárolták, hogy bezárhassák. Minden támogatást ezek a multi cégek kapják, amit ki is visznek az országból, az extra profittal együtt. Politikus bûnözõk, a volt MSZMP vezetõi uralják Hazánkat, belefojtják mindenkibe a szót, mindenféle kultúr mocsokkal bombázzák az agyát az embereknek, az iskolában hamisított történelmet tanítanak, hirdetik, hogy merjünk kicsik lenni. Az erre ráébredõ emberek alakították a Jobbikot. Ha figyeled a Parlamenti közvetítéseket láthatod, nem a Jobbik hatalmától kell félned. Olvasgass a parlament.hu-n, nézd a javaslatokat, érdemes. Egyébként kíváncsian várnám, hogy mi az ami félelmet kelt benned? Végre valaki nevén nevezi a gyereket. Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
kimmo
Tag

Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2010.06.15
Elküldve: 2010-06-15 16:53
A mondanivalót szerintem mindenki érzi, tudja. Az, amit leírtál. Azért nem kell trágár szavakkal közölni mindezt. A társasági oldalakra való figyelemfelhívás meg csak a gyûlöletkeltésre való. Persze, hogy kinyílik az ember zsebében a bicska, ha ilyeneket nézeget, de minek kell magunkat feleslegesen idegesíteni? Gondolod, ha a pozitív diszkrimináció mondjuk megszûnne, nem lennének ilyen magamutogatók, cigány felsõbbrendûséget hirdetõk a neten? Dehogynem! Mert ez a végtelen együgyûségükrõl árulkodik.

Gondoskodnak róla, hogy húzódj vissza a lakásod oltalmába, fogd be a szád, ne legyen veled probléma. -írod. Hát tudod, a parlamenti pártok közül jelenleg a Jobbik kelti bennem ezt az érzést. Félek, hogy hová vezetne a sovinizmus. Azt hiszem, ezért teljesített várakozáson alul a Jobbik, aminek szavazói azért többségében az mszp-tõl jöttek. Szerintem az lesz a legjobb, ha kivárjuk ezt a 4 évet (mást úgysem tehetünk). Ha a cigánykjérdést a többség szerint jól kezeli ez a kormány, akkor a Jobik marad ezen a szinten vagy kisebb lesz, ha nem, akkor nyerjen õ. (De én akkor elköltözöm az országból, az biztos.)



* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
tux
Tag

Hozzászólások: 34
Regisztrált: 2009.12.17
Elküldve: 2010-06-15 16:01
[quote]kimmo írta:
Igaz az, hogy traffipaxokat szereltek a falu mindkét végére?? Ha igen, pontosan hová? Már mûködnek?
Köszi![/quote]

Szerintem térfigyelõ kamerák.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-06-15 14:53
Egy nagy baj van, nem a mondanivalót nézed. Elhallgatják elõlünk, hogy az erõszakos bûncselekmények túlnyomó többségét cigányok követik el. A büntetésük nem történik meg, ha kiszabnak rájuk bármit lényegesen kevesebb, mintha egy magyar ember követte volna el. Ha nem bûncselekményre hívják fel a figyelmed, hanem mondjuk egy társasági oldalon találtakra, azon is bõven van mit elgondolkozni. Szóval próbáld a mondanivalót nézni.
Gárda! A gárda nem valakik ellen született, hanem valakikért. Az, hogy ilyen helyzetben vannak, köszönhetjük a mindenkori hatalomnak. Ha megfigyeled mindent elpusztítanak ami a hatalmukat veszélyezteti. Gondoskodnak róla, hogy húzódj vissza a lakásod oltalmába, fogd be a szád, ne legyen veled probléma. A választások elõtt mindegyik megkeres, hogy barátom szavazz rám, mert én érted dolgozom. Ennek látjuk az eredményét. Cigányok többsége félelemben tartja a magyar embereket, a hatalom nem véd meg. Ilyenkor természetesen nem minden cigány emberre gondolok, mert sokan közülük hasonló gondokkal küzd, mint mi. Ha figyeled itt nincs szükség magyar emberre, csak európai birkákra.
Traffipax! A benzinkútnál és a falu túlsó végén a szeszfõzdénél láttam valamit amit felszereltek, fogalmam sincs mi lehet. Egy kamera és valami szenzor. Ez lehet akár sebességmérõ is, de lehet csak egy mozgásérzékelõ.
Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
kimmo
Tag

Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2010.06.15
Elküldve: 2010-06-15 14:28
Bocs, más témában lenne még egy kérdésem, te mint szentgyörgyi jobban tudod a választ:
Igaz az, hogy traffipaxokat szereltek a falu mindkét végére?? Ha igen, pontosan hová? Már mûködnek?
Köszi!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
kimmo
Tag

Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2010.06.15
Elküldve: 2010-06-15 14:26
Ja! Ebben a formában mire megoldás a Gárda? A cigányok már nem félnek tõlük. Vagy ha félnek is, ezt nem úgy mutatják ki, hogy elbújnak a putrijaikba, hanem felfegyverkezve gyülekeznek. Ez történt nálunk is a Gárda jövetelének hírére (persze kacsa volt), talán hallottál róla.

Még egy mondat a kuruc.info-l. Lehet, hogy írnak olyan dolgokról, amirõl más nem (én inkább úgy fogalmaznék, hogy olyan stílusban írnak, amilyenben mások nem), de a múltkor pl. kíváncsian vártam a véleményüket Vona mulasztásáról meg Morvai kettõs életérõl ill. parkolási botrányáról, de csak a legelsõrõl találtam egy apróbetûs, rövid közlést. Ugyanezt cikkeken át elemeznék és 100 év börtönt szabnának ki érte a nem jobbikosokra. A mellékelt jelzõkrõl már nem is beszélve. smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
kimmo
Tag

Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2010.06.15
Elküldve: 2010-06-15 14:18
Üdv senki 75!

Tudod, az elvakultság a legrosszabb tulajdonság. Én nem vagyok elvakult fideszes, 4 év múlva, ha nem teljesítenek, nem fogok rájuk szavazni. A Jobbik soraiban is ülnek mindenféle emberek, ne mondd azt, hogy az egy tiszta párt. Egyik sem az. Ott is vannak volt szocik, meg máshol is. Ha errõl az a véleményed, hogy "õk is változhatnak", akkor viszont ez másra is igaz kell, hogy legyen. Nem lehet kettõs mércét alkalmazni SENKINEK sem.
Hidd el, beszélgettem Jobbikosokkal is, de 90 %-uk csak a cigánykérdés/cigánygyûlölet miatt kardoskodott mellettük. A maradék 10 % értelmesen tudott érvelni (mint pl. Te is), de a legtöbbjük csak trágár szavakat használ mindenféle fórumon. Ez nem tetszik és nem teszi vonzóvá számomra a Jobbikot.
Ugyanakkor felmerül bennem a kérdés, hogy a hatalom közelében vajon õk mit tennének? Ugyanolyanná válnának, mint a többi. Az ülésekrõl való kimaradozást máris elkezdték õk is. Egy tv(vagy más)-interjú nem lehet fontosabb egy fontos szavazásnál... Az egyik ismerõsöm, aki jobbikos, persze mondta, hogy igen, ****séget csinált a Vona, elnézte, stb., de amikor ezt valami más pártbéli csinálja, rögtön jön a hangoskodás tõle is.
Az ilyen emberek meg, mint Morvai Krisztina a legnagyobb köpönyegforgatók. Korábban dicsõítette a melegeket, most meg kiirtaná õket, ha tehetné. Zsíros pénzeket vett fel a szoci kormánytól, most meg hadakozik ellenük. Mindezzel az a gond, hogy szemrebbenés nélkül teszi, ahogy az aktuális érdeke kívánja. A fidesz körül is ott lebzselt, de nem kellett nekik. Ezért ment a Jobbikhoz, nekik meg minden ismert arc jól jött.
Nem tudom, szoktál-e Hírtv-t nézni, mert ott pl. mindig bemondják, hogy a bûncselekmény elkövetõje roma volt. (Persze sokszor mondani sem kell, mindenki tudja.:-) ) Természetesen nézek/olvasok mást is, egyetlen kivétellel: ATV.
A másik, ami nem tetszik a Jobbikban, az az antiszemitizmus. Nagyon durva volt Vona kampányzárója (asszem), ahol folyamatosan õket támadta. Itt is él a kettõs mérce: szegény palesztinok- ...cigányok. Kicsit utána kéne nézni a valós helyzetnek, azaz, hogy a palesztinok Izraelnek ugyanolyanok, mint nekünk a cigányok. De persze senki nem veszi a fáradságot, hogy mindkét oldalt meghallgassa.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-06-15 13:24
Üdvözöllek kimmo! A papok politizálásakor a párthoz való kötõdésre gondoltam. Azt természetesnek gondolom, hogy az egyház feladata az erkölcsi normák hangoztatása, a keresztény értékek hirdetése, természetesen valahol idetartozik a politikai események figyelemmel követése is. De állást foglalni egy napi politikai eseménnyel kapcsolatban, úgy, hogy a keresztény értékrendet semmibe vesszük, mert éppen a kedvenc jelöltje bejutásáról vagy a katolikus vezetõk által kiadott parancsok végrehajtásáról van szó, ezt éppen nem nevezném korrekt eljárásnak. Az egyháznak összetartó erejének kellene lenni, elvégre Isten elõtt mindenki egyforma. Bort iszik, vizet prédikál tipikus esete. Pont kis falunkban nincs semmiféle keresztényi könyörület, szeretet. Errõl sokat lehetne beszélni, sokan járnak templomba, de semmiközük a kereszténységhez sokaknak.
Érdekes elgondolás Vona Gábor és a Gárda, egyik alapítója, nem tudom milyen párthadseregrõl beszélsz, a Gárda régen pártszimpátiától független volt, de egyszer csak mindenki elhatárolódott tõlük, egyedül a Jobbik állt ki mellettük. Akik benne vannak, akik támogatják õket nem változtak, csak kiábrándultak a nagy 2/3-os FIDESZ-bõl. Hidd el 2 év múlva, ha lesz még pénzem internetre, többen leszünk akik kiábrándulnak. Alakul az egypárt rendszer.
kuruc.info ha olvasod rájössz olyan dolgokról is írnak ami minden más médiumban tiltott. Nagy baja a közvéleménynek, hogy úgy tesznek mintha a bûnözõ cigányokat nem nevezné valami hangzatosabb szóval egy beszélgetés során. A másik dolog melyik újságban olvasod, hogy kik követték el az adott bûncselekményt. Régen voltak felhívások bizonyos emberek el lehetetlenítésére, ma ilyenek már nincsenek. A szókimondás maradt. A többi médiában befolyásolnak, a tényekhez semmi közük. Szóval egyirányú tájékoztatás. Ha igazán a Jobbikra akartál volna szavazni nem tántorított volna el semmi, fõleg nem a médiák befolyása. Ne az alapján ítélj amit az ellenségeink mondanak, a tettek beszéljenek. Nézd a parlamenti közvetítéseket, olvass barikádot, nézd meg a jobbik.hu esetleg beszélj Jobbikosokkal, talán megváltozik a véleményed. Lehet szeretni a FIDESZ kormányt, Kádárt is sokan szerették, de egyszer jön az ébredés. Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
kimmo
Tag

Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2010.06.15
Elküldve: 2010-06-15 11:53
Sziasztok! Én ugyan nem szentgyörgyi vagyok, hanem rékasi, de gondolom, a helyzetünk hasonló. Amúgy is általánosságban szeretnék hozzászólni a témátokhoz.

Valaki említette "az egyház politizál". A "politika" szó jelentése: a közösség ügyeivel foglalkozni. Azaz az egyháznak, és benne az amúgy szintén köztünk élõ, a társadalmi-politikai-gazdasági viszonyoktõl szintén nem független papoknak is minden joguk megvan a "politizálásra". Foglalkozni mindannyiunk ügyével. Azt nem helyeslem, ha konkrétan megneveznek a templomban ilyen-olyan pártot, hogy kire kell vagy nem kell szavazni, de az általános értékeket miért ne tarthatnák szem elõtt, amikor egy választás elõtt prédikációt tartanak?

Ha jól emlékszem pl. a Feszty-körképen a honfoglaló magyarok mellett volt jónéhány cigány is. Azaz velünk jöttek a Kárpát-medencébe. Ez persze nem azt jelenti részemrõl, hogy nem értenék egyet a pozitív diszkrimináció megszüntetésére irányuló törekvésekkel, nagyon is egyetértek, de sajnos azt hiszem, honfoglaló õseink rontották el a dolgot. Én is fizetnék, ha gyûjtést rendeznének pl. egy cigány ország megalapítására, de azt hiszem, ez utópia marad. Ezzel kapcsolatban a következõ hibát ott követte el a politika, amikor engedte, hogy beköltözzenek a cigánysorokról a faluba, majd a mennyiség és nem a minõség után kezdtek el fizetni (értsd gyerekek száma). Ezért is helyeslem pl. azt a tervezett intézkedést, hogy csak 3 gyerekig fognak ezután fizetni. Majd nem lesz annyi újratermelõdött cigánygyerek!

A Jobbik és a Magyar Gárda.
A Magyar Gárda mindaddig szimpatikus volt, amíg nem lett a Jobbik párthadserege. Innentõl kezdve nem mondhatják el magukról, hogy "csak az ország érdeke van szem elõtt", mert a saját pártjuk érdeke az elsõ. Érdekes, hogy Vona Gábor is akkor kezdett közeledni a Gárdához, amikor látta annak pozitív fogadtatását.
Egy ideig hajlottam az "egy ide-egy oda" szavazásra (egyet a Fideszre, egyet a Jobbikra), de miután a Jobbik egyszer sem határolódott el a kifejezetten rasszista kuruc.info-tól, nem szavaztam rájuk. Azt hiszem, amíg ezt nem teszik meg, nem tudják magukról levakarni a "soviniszta" jelzõt. Mert néha ez már nem nacionalista, hanem soviniszta.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-06-15 10:23
Kronos! Még mielõtt azt akarod kihozni, hogy ha a helyi Jobbiknak tagja akkor csak arra képes, hogy szóró lapozzon. Hát nem. Mint már leírtam, jelentkeztünk, mi mint helyi Jobbik, a gátra vagy bárhová ahol segíteni kell. Ennek a feladatnak a koordinátorra a polgármester úr, nem kértek a segítségünkbõl, nem mehet senki csakúgy oda, félrelöki az embert na már pedig én fogok szivattyúzni. Szóval errõl ennyit. A másik dolog a melldöngetés nem biztos, hogy jó irány. A polgárõrségbe politikailag nem elkötelezett emberek jelentkezhetnek, legalábbis a polgárõr országos vezetõje szerint. Szóval mire is gondolsz? Mindenki a maga eszközeivel tesz a Hazájáért. A fajelméletes baromságokkal természetesen nem értek egyet. Nincs magasabb rendû ember és kérlek ne mosd össze a Jobbikkal ezeket a gondolatokat. A Jobbik nem azért harcol, hogy a fehér felsõrendûséget elérje, annyit akar, hogy a magyar ember nem kevesebb, mint egy cigány, szlovák, román, német...stb. Harcol a cigányok pozitív diszkriminációja ellen. Még egy dolog, lehet számodra nem fontos egy trianoni megemlékezés, az csak egy párt rendezvény, tudjuk egy valentin nap jelentõsebb, némely embernek. Számunkra fontosak a versek is, sõt az úgy nevezett demokráciában a szórólapozás is fontos, mindennek meg van a helye. Ahogy nézem számodra az az elismerendõ ha kimegy a gátra valaki õrködni, szivattyúzni ugye? Az is elismerendõ, hogy ezért felveszi a fizetését (nem mindenki)? Az esetleg nem fordul meg a fejedben, hogy az önkormányzat mennyi pénzt oszt ki támogatásként, esetleg akik ezt kapják ki lehetne vezényelni õket. Esetleg azokat akik karba tett, kézzel nézték fiatal ember léttükre, hogy ássák elõttük az árkot, de az önkormányzat házat épített nekik, fizet nekik. Szóval véleményem szerint ne azt gyalázd aki iskolába, munkába jár és nem biztos, hogy van ideje, ereje gátat õrizni. A gyûlölködés nem visz jó irányba, nem biztos, hogy ki kellene oktatnod valakit emberségbõl, hazaszeretetbõl, talán célravezetõbb ha tanácsot adsz neki. Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
Kronos
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 4
Lakóhely: Szolnok
Regisztrált: 2009.03.07
Elküldve: 2010-06-14 16:43
"Várjuk meg, hogy kipusztul az õshonos magyar faj, vagy vállaljuk a haza iránti elkötelezettséget, és legalább itt kiállnuk saját fajtánkért?"

"bele kellene nevelni az ifjúságba az egészséges haza-nép és faj szeretetet !"

Tudod te milyen nagy baromságot írtál? Milyen faj szeretetrõl beszélsz? Mielõtt ilyen ****ségeket beszélsz, légyszíves olvass utána.
A Hazaszeretet az teljesen rendben van, de ez is csak akkor, ha nem arra használod fel, hogy más népek fölé helyezed magad. Legyél büszke arra, hogy Magyar vagy, de ne kérkdej vele. Viseld büszkén a Magyar jelképeket, de ne arra használd, hogy félelmet kelts vele. Tedd ki a Magyar lobogót, ápold a hagyományokat, vásárolj magyar termékeket, stb, de ne gyárts fajelméletet.

"A kiállás a saját fajtánkért" gondolatod is megér egy misét. Ha te látsz egy nem a te "fajtádhoz" tartozó élõlényt, aki a segítségedre szorul, azért nem állsz ki? Apropó "kiállás", voltál a gátakon? Mennyi helyen voltál segíteni szivattyúzni a belvizet? Ugye te polgárõr vagy? Ezzel is elõsegítve a közbiztonságot? Vagy nálad a haza iránti elkötelezettség és a "kiállás" abban nyilvánul meg, hogy tagja vagy a helyi jobbiknak, verseket szavalsz pártrendezvényeken, szórólapokat osztogatsz?

És egy kis okosság, amit átolvashatnál:

[i]Az emberi rasszokat a 19. század közepétõl az Európán kívüli népek gyarmati leigázását morálisan elfogadható, "természetes" folyamatként normalizálni törekvõ nyugat-európai gondolkodásmód külön fajoknak állította be. Ez az ideológia a 20. század elejére Európa-szerte, illetve az oda érkezõ európai bevándorlók által uralt „fehér-telepes” társadalmakban uralkodó nézetté vált. Mára a nyugat-európai eszmeiség is rákényszerült annak a - világ társadalmainak nagy része által soha meg nem kérdõjelezett - ténynek az elfogadására, hogy minden ember egyetlen fajhoz (Homo sapiens) tartozik.
Valamennyi ma élõ ember a Homo sapiens („értelmes ember”smiley faj, ezen belül a mai ember (Homo sapiens sapiens) alfaj tagja.[/i]

A magyarság Kárpát-medencei történelme során számos néppel keveredett. A legújabb kutatások szerint a magyarok genetikai állománya ma már alapvetõen nem a honfoglaló magyarokéhoz, hanem a környezõ közép-európai népekéhez hasonlít.
A magyarok legközelebbi "rokon" népei ma a horvátok, németek, osztrákok, szlovénok, szlovákok. A régebbi népek közül jelentõsebb genetikai hatással voltak még a besenyõk, jászok, kunok, az újabb korokban (fõként a II.VH. után) pedig a romákkal és zsidókkal történt további keveredés és kulturális kölcsönhatás.

És ne feledd:
"Magyarnak lenni: büszke gyönyörûség!"
Sajó Sándor


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
tildy
Tag

Hozzászólások: 82
Lakóhely: Jászalsószentgyörgy/ jelenleg London,UK
Regisztrált: 2009.11.23
Elküldve: 2010-06-14 16:38
[quote]Vadam5 írta:
Buga Jakab, egyetértek veled! Ma Magyarországon sajnos a nacionalizmusról mindenkinek a szélsõ jobb jut eszébe, pedig ez állna legközelebb hozzánk és a nacionalista beállítottsággal tudnánk eredményeket elérni! Az E.U. parlamentjében és a legtöbb európai országban élesen bírálják a magyarországi hazafias törekvéseket (pl.: magyar gárda), holott szinte az összes környezõ országban ( Románia, Szlovákia, Szerbia ) a nacionalizmus van hatalmon, mondhatni a magyarság rovására. Egyébként a románok nem rég alakították újra az 1930-as években létre hozott u.n vasgárdát, amivel már utcai felvonulásokon is részt vettek ( ennyit az E.U. parlament bölcsességérõl). Visszatérve, az én meglátásom is az, hogy Magyarországra már ráférne a nacionalizmus, és nem a ZSIvány szocializmus- liberalizmust és a tehetetlen demokráciát kellene favorizálni, hanem bele kellene nevelni az ifjúságba az egészséges haza-nép és faj szeretetet ! Én ebben látom a lehetõséget, minden szociális és társadalmi probléma megoldására! És itt jöhetnek a nagyokosok, azzal, hogy ez demagóg, gyûlöletkeltõ, sérti a nézetetiket stb. , DE, ha velünk, magyarokkal senki sem törõdik, a MI jogainkat a sárba tapossák, a MI történelmünket meghamisítják, akkor mit kellene csinálni? Várjuk meg, hogy kipusztul az õshonos magyar faj, vagy vállaljuk a haza iránti elkötelezettséget, és legalább itt kiállnuk saját fajtánkért ? Én az utóbbit teszem, hiszen vallom:
Gyáva népnek nincs hazája!!!

Szebb Jövõt! Kitartás![/quote]

Ne haragudj, de nevetseges amit irsz. Oshonos magyar faj , max emberi faj van , azon belul pedig rasszok, es nyugodj meg, a rokonaid kozt, de a csaladbanfadban is lehet talalni idegen vert. Senki nem teljesen magyar, az itt elo nepek keveredtek. Ezt kellene elfogadni.
Ha a faj szereteben az emberi faj szeretetere gondoslz, akkor egyetertek.

En pedig az osszefogasban latom a lehetoseget. Nezztek at Szlovakiaba, msot voltak valasztasok. Olyan helyekrol is szavaztak nem magyarok a reszben magyar HId partra, amelyek koztudomasulag szlovakok.
Peldat lehet ezekrol az emberekrol venni, akik nem azt nezik, hogy a masiknak milyen felmenoje van, milyen szarmazasu, hanem magat a partot es az embert.

Nem kirekesztonek kell lenni, hanem ugy befogadonak, hogy a befogadottak fogadjak el a befogadok viselkedeset, mentalitasat, eletvitelet. Es azerint eljenek. Asszimilalodjanak.

Mint irtam en sem magyar vagyok. Csak reszben. A kirekeszto gondolkodasoddal ezen emberek felett is palcat torsz.


Bugajakabbal viszont egyetertek. Ossze kell tartani.

Boldog, egeszsegben gazdag, tevekeny eletet.


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

tildy@koli.kando.hu
Szerző RE: Észrevételek a faluban
Vadam5
Tag

Hozzászólások: 92
Regisztrált: 2009.11.02
Elküldve: 2010-06-14 10:45
Buga Jakab, egyetértek veled! Ma Magyarországon sajnos a nacionalizmusról mindenkinek a szélsõ jobb jut eszébe, pedig ez állna legközelebb hozzánk és a nacionalista beállítottsággal tudnánk eredményeket elérni! Az E.U. parlamentjében és a legtöbb európai országban élesen bírálják a magyarországi hazafias törekvéseket (pl.: magyar gárda), holott szinte az összes környezõ országban ( Románia, Szlovákia, Szerbia ) a nacionalizmus van hatalmon, mondhatni a magyarság rovására. Egyébként a románok nem rég alakították újra az 1930-as években létre hozott u.n vasgárdát, amivel már utcai felvonulásokon is részt vettek ( ennyit az E.U. parlament bölcsességérõl). Visszatérve, az én meglátásom is az, hogy Magyarországra már ráférne a nacionalizmus, és nem a ZSIvány szocializmus- liberalizmust és a tehetetlen demokráciát kellene favorizálni, hanem bele kellene nevelni az ifjúságba az egészséges haza-nép és faj szeretetet ! Én ebben látom a lehetõséget, minden szociális és társadalmi probléma megoldására! És itt jöhetnek a nagyokosok, azzal, hogy ez demagóg, gyûlöletkeltõ, sérti a nézetetiket stb. , DE, ha velünk, magyarokkal senki sem törõdik, a MI jogainkat a sárba tapossák, a MI történelmünket meghamisítják, akkor mit kellene csinálni? Várjuk meg, hogy kipusztul az õshonos magyar faj, vagy vállaljuk a haza iránti elkötelezettséget, és legalább itt kiállnuk saját fajtánkért ? Én az utóbbit teszem, hiszen vallom:
Gyáva népnek nincs hazája!!!

Szebb Jövõt! Kitartás!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
BugaJakab
Tag

Felhasználó avatara

Hozzászólások: 419
Regisztrált: 2008.06.27
Elküldve: 2010-06-13 11:05
Én nem vagyok egy"agytröszt"csak józanul próbálom nézni a Világot,benne kis HAZÁNKAT!!
A mai Világban egy dolog tarthat össze egy közösséget,a valláson kívül,ez a NACIONALIZMUS!!
Csak néhány példa!Sokan nem ismerik Törökország történelmét(kivéve a 150 évet),de õk is a vallás után a nacionalizmushoz nyúltak,aminek segítségével megalakították a"modern"Törökországot úgy 100 évvel ezelõtt!
Aztán itt van a legfrissebb,szlovákia,a régebbi jugoszlávia,a mai szerbia,románia és még amiket nem tudunk,mert távolabb vannak!
USA???
De a lényeg,amíg a MAGYAR NÉP,KORMÁNY,stb.,nem tud teljességgel HAZÁJÁNAK ÉS NEMZETÉNEK ÉRDEKÉBEN CSELEKEDNI,ADDIG REMÉNY NINCS!
Nem lehetünk"demokraták,toleránsak,hiszékenyek,sajnálkozók" és még sorolhatnám!
Itt csak MAGYARORSZÁG ÉS A MAGYAROK,TERMÉSZETESEN A HATÁRON TÚLIAK IS KELL HOGY FONTOSAK LEGYENEK,A TÖBBIEK,LE......VA!!

Talánt úl drasztikus voltam???lehet....,de a túlélésünk a cél,nekünk MAGYAROKNAK ÖSSZE KELL TARTANUNK?MERT ELVESZÜNK!
A Magyar embert nem definiálnám,de vannak ötleteim! smiley


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Szerző RE: Észrevételek a faluban
senki75
Adminisztrátor

Hozzászólások: 192
Regisztrált: 2008.07.31
Elküldve: 2010-06-12 19:39
Három éve hozzánk is betörtek, tudtam ki a tettes, a rendõröknek meg is mondtam hova menjenek. Meg is lett egy része annak amit elvitt. Természetesen helyi bevándorló kisebbség volt. Jártam is a bíróságra szorgalmasan, a betörõ egyéb elfoglaltságai miatt nem jelent meg, hol kocsmában volt, hol nem ébredt a másnaposságból. Engem a munkahelyen "megfenyegettek" nem lesz ez így jó, minek mászkálok állandóan a bíróságra. Egyszer besokaltam nem mentem el. A következõ tárgyaláson a bíró közölte, örüljek, hogy nem állíttatott elõ ráadásként megkímél most az egyszer a pénzbírságtól. Eljött a nagy nap a sokadik tárgyalásra behozták a rendõrök autóval a betörõnket, se egy lecseszés se egy hangos szó semmi. A rendõrök elmentek, a betörõ mint aki jól végezte dolgát szépen hazament. Nem tudom mi lett a sorsa. Az biztos még mindig itt mászkál a faluban. Én szegényebb lettem egy-két dologgal, de sokkal tapasztaltabb. Ja! Természetesen az úti költségeimet senki nem fizette ki. Szebb Jövõt!


* Jelentkezz be és eltünik a reklám!

Oldal: 16 / 34 << < 13 14 15 16 17 18 19 > >>
Ugrás a fórumra:


Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Nem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.



Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!


Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.


Ki, mit néz?
54.36.148.xxx @ photo...
173.252.107.xxx @ photo...
18.119.248.xxx @ forum...
54.36.148.xxx @ photo...
47.128.37.xxx @ photo...
173.252.83.xxx @ news.php

Egyszerre 179 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 162 hete
Észrevétel... 217 hete
Egyéb videók 447 hete
Zene 449 hete
Utcanev valt... 450 hete
Országos po... 501 hete
Humoros videók 524 hete
Vadas 537 hete
Emlékek 612 hete
Kifestõk, s... 633 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.

Szavazás

Sajnálod, hogy Szarvák Imre befejezi a polgármesterséget?

Igen

Nem

Semleges

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
16258 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2024
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar