Cikk - Jászalsószentgyörgy nem hivatalos közösségi portálja - Friss, érdekes és független! 

 

 

Navigáció
Történelem
Térkép
Címjegyzék
Helyi Hírek
Helyi Sajtó
Játékok
Cikkek
Galéria
Fórum
Chat
Idõjárás
Vendégkönyv
Apróhirdetés
Letöltések
Linkek
Keresés
Kapcsolatfelvétel
Gy.I.K. (FAQ)
Bemutatkozások
Képviselõ-Testület
Ifjúsági Egyesület

Véletlen képek a Galériából



Utoljára feltöltött kép:

202403271320090_t1.JPG
2024.03.27


+ több új kép


Utoljára létrehozott albumok:

Lakástűz a Zagyva úton.
2024.03.14. Megemlékezés
Mindenki Karácsonya 2023
Mikulás járja a falut.
Örök Ifjak Nyugdíjas...
Utoljára feladott hirdetések:

Régi lakások elör...
Kerékpárok, Motork...
Vállalom - fürdõ...
REDONY KÉSZÍTÉS. ...

Online felhasználók
Vendég: 2
Nincs Online tag

Regisztráltak: 1,373
Legújabb tag: Puredevil
Híreink egy részét nekik köszönhetjük:

SzolJOn.hu
Police.hu
MTI.hu


Köszönjük!

Híreink
Lángolt egy vályogház Jászalsószentgyörgyön [661 megnyitás] Ünnepi miserend [70 megnyitás] Régi vágyuk vált valóra a fontos jászalsószentgyörgyi földút mellett élőknek [191 megnyitás] 200 millió forintból újul meg az úthálózat és a közvilágítás Jászalsószentgyörgyön [235 megnyitás] Súlykorlátozás lép életbe Szolnok és Jászberény környékén [158 megnyitás] Szerdán kupa mérkőzés a Vadasban. [329 megnyitás] Év végéig nyolc szakaszban tervezik meg a 32.-es főút felújítását. [783 megnyitás] Érdekfeszítő helytörténeti írásokat mutattak be Jászalsószentgyörgyön [356 megnyitás] 2024.01.01-től az M4-es teljes hosszán díjköteles lesz [289 megnyitás] Jászalsószentgyörgy: Ahol szoborral álítottak emléket a költő feledhetetlen életművének [1831 megnyitás]


Figyelem

A honlap CSAK akkor lesz teljesértékű, ha bejelentkezel !


Ha még nem regisztráltál kattints IDE !

(Bejelentkezés után ez a panel eltünik!)

Kutyáknak és cigányoknak tilos

A múlt kísért. Mert a történelem kísérthet, ha engedik. Nem is olyan régen (a kísértetiesen nem is olyan régmúltban) az európai (köztük a magyar) üzletek ajtaján ott virított egy felirat: kutyáknak és zsidóknak tilos. Dacolva ésszel, logikával, emberséggel, ám törvénybe nem ütközõn diszkriminálhattak és alázhattak meg egy vallási csoporthoz tartozó embereket. Most ugyanezt látjuk egy népcsoport esetében. A cigányok is, miként zsidók, magyarok.

Kutyáknak és cigányoknak tilos

Döbbenetes, de mintha visszavisszafelé haladnánk az idõben. Mintha már 1920-ban lennénk lassan. Hamarosan jön a numerus clausus, majd a gettósítás, késõbb a cigányság tömeges, szisztematikus eltávolítása, végül megsemmisítése(?).

Eddig nem akartam még csak belegondolni sem annak puszta eshetõségébe, hogy ez alig 60 évvel a világtörténelem legnagyobb népírtása után ismét bekövetkezhet. De megismervén a jászalsószentgyörgyi eseményeket, már kezdek elbizonytalanodni. Isten és a holtak milliói bocsássanak meg nekünk, ha ez újra megtörténik, és mi szemet húnytunk felette.

1944 - 2009. Jelenünk éppolyan sötétbe hajlik, mint éjfekete múltunk. Nem hittem volna, hogy megérem, hogy ennyi évtizeddel eleink szégyene után nekem is szégyenkeznem kell honfitársaim viselkedése miatt. Én viszont szégyenkezem, ha már õk nem tudnak. Hogyan is tudnának, hiszen semmit sem tudnak. Nem tudnak a történelemrõl, nem ismerik a múltat, és fogalmuk sincs arról, mit jelent a szó: kirekesztés, vagy éppen gyûlölet. Utóbbi kettõt egyszerûen csak megtestesítik. Ahogyan a Jászalsószentgyörgy nevû falu is örökre beírta magát a modernkori Magyarország szégyentörténelmébe. Itt ismétlõdött ugyanis meg a II. világháború fasizmusának egyik legképtelenebb eseménye, még ha kicsit másképp is, ám a hasonlóság több, mint rémisztõ. Egy benzinkút tulajdonosa nem volt hajlandó roma kisebbséghez tartozókat kiszolgálni. Felettébb ostoba, de sokkal inkább törvénybe ütközõ indoklása szerint létesítményét az utóbbi évben kizárólag cigányok rabolták ki, és neki ebbõl elege lett. Hát itt tartunk, kérem.

Ha rabolnak tõlünk, akkor nem a lopás, mint bûncselekmény ténye számít mostantól, hanem az elkövetõ rassza. Mert ez sokat változtat a bûn tényén, ugyebár. Ha "csak" kirabolnak, az szörnyû. De mindezt jóval súlyosbítja, ha cigány teszi. Ezért aztán az egyszeri ember úgy gondolja, hogy önbíráskodhat, megváltoztathatja az alkotmányt, és azt enged be a boltjába, akit csak akar, és azt rekeszti ki, akirõl úgy tartja kedve. Persze, hogy megteheti, hiszen más sem mutat példát. Senki nem mondta meg például ennek a benzinkutasnak, hogy: uram, ön olyan sötétségben tapogatózik, hogy egy fényszóróval sem látna. Amit megvalósít, az ugyanis törvénytelen, emberiségi jogokba ütközõ, magyarul súlyos bûncselekmény. Tökéletesen együtt érzek vele, amiért több ízben kirabolták, de egyszerûen nem tudom felfogni, hogy mi vezet el odáig egy embert, hogy arra a következtetésre jusson, egy kisebbséget tegyen felelõssé minden bajáért. Szomorú, de nyilvánvalóan kevesebb, mint hinnénk.

Mi a fehér embernek ez a leküzdhetetlen bõrszín-mániája? Látszólag képtelen elvonatkoztatni tõle, és rendre úgy érzi, ha egy más bõrszínnel élõ ember, vagy emberek ártanak neki, akkor az megkülönbözteti, súlyosbítja a bûncselekményt. Nem a jászalsószentgyörgyi férfi gondolja egyedül így. Most nem a több ezer hasonló "hétköznapi" rasszistára gondolok. Hanem azokra a politikusokra, akik szintén használják, terjesztik, és élnek e rettentõen ártalmas kifejezéssel: cigánybûnözés. Mintha bûn és bûn között lehetne különbséget tenni. Egyedül a rasszizmus képes erre. A két egyforma rosszat rosszra és rosszabbra osztani, aszerint, hogy fehér, vagy roma követte-e el. A jog nem ismer különbséget gyilkosság és gyilkosság, rablás és rablás között. De a jogot emberek gyakorolják. Nekik kellene be is tartatni azt.

Regös István Attila



jkte - 2009.11.17 12:36:59
13 hozzászólás ~ 1777 megnyitás Nyomtatható változat
Hozzászólások
Lina - 2009.11.20 20:37:33
Ha magyarok nem fizettek volna akkor azt írta volna ki,hogy magyarokat nem szolgálunk ki.De nem így történt...Az a bosszantó,hogy a kisebbséget nem büntetik meg ha elkövet valamit mert ha büntetést kapnak az már rasszizmusnak számít.Félreértés ne essék tisztelem és becsülöm azokat a cigányokat akik becsületes munkával keresik a megélhetést.
Jobbik - 2009.11.25 21:23:35
Tisztelt István!
Én azért azt gondolom hogy amit írtál az eltúlzása a valóságnak ,és nem lehet háborús események ,és a jelen helyzet közé párhuzamot húzni.És egyébként az orosz gulágokban vagy Recsken is nagyon sok ember meghalt és ráadásul Magyarok voltak errõl miért nem írtál?Én úgy gondolom sajnos mi Magyarok vagyunk saját hazánkban kirekesztve és nem MI vagyunk rasszisták ,nem mi gyûlölködünk hanem minket gyûlölnek!Ez a mi HAZÁNK ,de sajnos már szinte élhetetlenné tették a MAGYAR GYÛLÖLETTEL és azzal hogy módszeresen pusztítják a Magyarságot a kisebbséget pedig támogatják.Meg kellene nézni egy statisztikát hány cigányt ért atrocitás magyarok részérõl ,és hány Magyart cigányok részérõl amit egyébként a média el hallgat. Persze nem lehet azt mondani hogy miden cigány bûnözõ van köztük normális becsületes ember is aki tiszteli embertársait és így õt is tisztelik.De sajnos vannak olyan jellegû bûncselekmények amik nagy százalékban cigányokra jellemzõek ezek tények,és nem RASSZIZMUS! És sajnos a politikai elit nem hogy gátat szabna ennek hanem elõsegíti a növekedését.Mindenkinek az lenne a jó élni békében egymás mellet de ez nem rajtunk múlik! ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI! Mi már nagyon sok lehetõséget adtunk évtizedek során arra hogy a kisebbségek beilleszkedjenek a társadalomba de õk nem éltek a lehetõséggel vagy csak kis százalékban.Említetted a jogot és törvényeket nahát sajnos ma Magyarországon az a hátrány ha magyar vagy és elõny ha cigány.Pedig a törvények mindenkire egyformán érvényesek elvileg pl:Csendben ülõ agressziótól mentes Gárdisták félelemkeltõek! Kapával kaszával szamurájkardal felfegyverzett cigányok meg NEM !Pedig idézlek:" A két egyforma rosszat rosszra és rosszabbra osztani, aszerint, hogy fehér, vagy roma követte-e el. A jog nem ismer különbséget gyilkosság és gyilkosság, rablás és rablás között. De a jogot emberek gyakorolják. Nekik kellene be is tartatni azt."És a Magyar nem agresszív és nincs felfegyverkezve,hát akkor hogy van ez a jogban?A Magyarnak be kell tartani sõt még jogaitól is megfosszák a cigánynak meg nem hát akkor ki van kirekesztve meg ki a rasszista ?Kedves István én megértem hogy kiálltál(emberi jogokért úgymond) de arra kérlek ,te Magyar ember vagy állj ki ugyanígy a Magyar emberek jogaiért mert hidd el nekik nagyobb szükségük van rá! Adjon az Isten Békét és Szebb Jövõt!
Vadam5 - 2009.12.03 15:14:52
A történelem legnagyobb népirtását a kommunisták vitték véghez, õk 100 000 000 embert öltek meg és közöttük rengeteg volt a magyar, elég csak a Recsk-i Gulagra gondolni.Ezt mért nem említed meg, ha már ennyire ismered a történelmet?
tildy - 2009.12.15 20:56:24
Kedves István : egyet is értek veled , meg nem is.

Egy rasszra jellemzõ ugyanis a csoportosan elkövetett garázdaság , gondolom nem kell említeni kik azok. Én örülnék neki a legjobban, ha nem kéne cigánybûnözésrõl beszélni, de sajnos kell. Mert amit nem mondunk ki, az még attól függetlenül van.

Te mit tettél volna? Úgy õszintén, komolyan. Mit tettél volna a helyében, ha senki nem segít?
És ha a lopások tényleg egy kisebbségre korlátozódnak csak?

Gondolom emlékszel még az osztrák feliratra: Magyar, ne lopj!
Vajon kiknek szégyen ez ? Nekik vagy nekünk?

Mert érzésem szerint nekünk kéne az legyen, hogy volt ilyen honfitárs....
csibem - 2009.12.16 06:08:52
drága tildy-Ildike nagy merszed van cigánybünözésröl beszélni,meg hogy kinek a szégyene,a lopás.A sötét börszin,és a fehér börszin között semmi különbség sincs ugyan ugy lop ,hazudik,csal mind a kettö.A cigányok közt is van olyan aki probál meg feleni az olyan embernek mint te ,aki lemondja öket.DE sajnos hiába igyekezik normárlis emerként meg felelni mert nem tud.Mivel egykalap alá vesznek minden cigány .
Tytok - 2009.12.17 16:58:13
kedves tildi
indokinába vagy hola rákba vagy ott mi a hejzet hogy igy vágod az etnikai dolgokatsmiley
anikocsis - 2010.01.05 11:26:45
Kedves István!
Nagyon könnyû úgy eszmefuttatást írni a témáról, hogy Te (valószinû) nem élsz át hasonló szituációkat!
Póbáld ki, tudunk Neked néhány eladó házat a megfelelõ környéken!
anikocsis - 2010.01.05 11:28:16
Hivatalosan hány kisebbség is van Magyarországon az Alkotmány szerint? És a többirõl miért nem jelennek meg hasonló írások?Talán ezen IS érdemes lenne elgondolkodni!
petymeg79 - 2010.01.09 10:54:35
Az olaszliszkai tanárverés áldozatának védõje találóan fogalmazta meg: egy Büntetõ Törvénykönyv van és az mindenkire vonatkozik.
Ez a benzin lopás sajnos nem is bûncselekmény csak szabálysértés, ezért kell rajta szigorítani.
Mondjuk ha valaki 1 év börtönt kaphatna azért mert kétszer elmegy a kútról fizetés nélkül biztosan átgondolná mit tesz.
Innentõl ez nem faji, nem cigánykérdés...
Nem ez a megoldás amit ez a buta, rasszista kutas alkalmaz...
A Fidesz kormányzása idején emlékszünk ilyenekre, vagy hasonlókra tömegesen. Én nem.
Azóta nyolc éve csak romlik a helyzet, és nem szigorodnak a törvények.
Tavasszal választás, akinek füle van....
gazol - 2010.02.22 17:21:28
Kedves István te ott elõl!Elég régóta nem hallatsz magadról.Kíváncsi lennék a válaszaidra.Tanácsom az hogy ne elmélkedj hanem kóstolj bele az életbe itt mellettük. De addig is ki vele ha van megoldásod!Mondjuk erre a konkrét esetre.
tildy - 2010.06.16 00:03:59
csibem : ez igy van. A csoportos garazdasag azonban nem tul jellemzo mindenkire. Ismersz mar, nem szamit a borszin, mert embereket itelek meg - tetteik alapjan . s maximalisan felnezek az osszes olyan romara, aki tanul, tesz a boldogulasaert, hasznos tagja a tarsadalomnak. Mert elismerem, eloitelettel indulnak (ahogy pl eloitelettel vannak sokan nokkel szemben a ferfias szakmakban is)

Ettol fuggetlenul mig a fehergalleros bunozes egyik csoportra jellemzo, a csoportos garazdasag a masikra. Mindkettot szigoruan kell venni, es buntetni , borszintol fuggetlenul.
hunyadi - 2010.08.03 18:29:13
Rögös István Attilának smiley smiley
hunyadi - 2010.08.03 20:27:26
Tisztelt Jobbik! Ez nem túlzás ez Magyarország!!Aszt írod hogy nem lehet párhuzamot vonni a háború és a jelen közt.Márpedig lehet.Ugyanis valójában a második világháborúban fõképpen, Zsidókat és a cigányokat szisztematikusan irtották.Egyik sem illet bele a szõke,kék szemû,száznyolcvan magas ideálba. A Zsidót azért is,mert a kereszténység, egyházi vezetõk tisztában voltak,hogy lehetetlenség elszakítani õket vallásuktól! Elsõ sorban nem a náci vezetõknek volt útban a Zsidó nép, hanem magának az egyháznak!!! Hitler félve attól,hogy nem támogatja az egyház csak ezután kezdte õket mészárolni.A párhuzam, egy mondat: DISZKRIMINÁCIÓ!!! Még egy gondolat.A háborúnak nincsen gyõztese.Mindenki veszített.Szülõket,gyerekeket,barátot.A Cigány is magyar! Magyar útlevele van,személyi igazolványa és magyarul, érthetõen beszél.Érti a maga körül kialakult nagyon régóta húzódó vita súlyát.Csak nem tudja szavakba önteni.Nõj fel MAGYAR barátom!!! Egyébként ezek a gondolatok nagyon hasonlítanak az Amerikai gyarmatosítás propaganda uszításaira! És mi követte? Mészárlás.Ugye te nem akarod eszt? Akkor te miért uszítasz? István és a te leveled közt van különbség.István nem uszít,nem ragad ki példákat(negatív)hanem inkább próbálja fel hívni a figyelmet egy elmérgesedõ vitára.Már tanultak alapján és a látottak alapján.Ellen tétben veletek akik általános gyerekes példákat hoztok fel lopás,garázdaság,gyilkosság és még sorol hatnám.Ezek világszerte nagyon régóta létezõ problémák amik nemre, rasszra mindenütt ott vannak.Az ember természeténél fogva nem tud ezekkel meg birkózni,mert a pozitív dolgokat helyezi elõ térbe.Te is tegyél így.Lépj tovább!!!
Hozzászólás küldése
Hozzászólást csak bejelentkezés után küldhetsz
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Nem vagy még tag?
Kattints ide, hogy regisztrálj.



Neked nem kerül semmibe csupán 2 percedbe,
de ezzel elismered a munkánkat!


Elfelejtetted a jelszavad?
Kérj egy újat itt.
Időkép
Jászalsószentgyörgyi webkamera

Megnyitás az Időképen
Cookie Info

Honlapunkon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Amennyiben szeretnél vele megismerkedni, ITT bővebb információt találsz róla.


Ki, mit néz?
52.167.144.xxx @ photo...
44.200.39.xxx @ reada...

Egyszerre 179 fő a rekord.

Fórumtémák

Friss hozzászólások
Betörés!!! 155 hete
Észrevétel... 210 hete
Egyéb videók 439 hete
Zene 442 hete
Utcanev valt... 443 hete
Országos po... 494 hete
Humoros videók 517 hete
Vadas 530 hete
Emlékek 605 hete
Kifestõk, s... 626 hete

Legnépszerűbb témák
Észrevételek a fa... [668]
Országos politika [317]
Vicc [240]
Parlamenti Választ... [180]
Önkormányzati vá... [139]

Bejelentketés után "kattintható" lesz, addig használd a menüt.

Szavazás

Hogyan értékelnéd a 2023-as évet településünk szempontjából?

Nagyon jó volt, csak így tovább.

Idén több fejlesztés kellene.

Semleges.

Nem volt jó.

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Lájkolj!

Security System 1.8.3 © 2006 by BS-Fusion Deutschland
16198 kísérlet blokkolva

Szomszédos települések: Jánoshida, Jászladány, Szászberek ; Környező városok: Abony, Cegléd, Jászapáti, Jászberény, Nagykáta, Szolnok, Újszász
Te vagy a(z) . látogatónk.
Copyright © 2008-2022
Jászalsószentgyörgy
PHP-Fusion v6.01
voodz by: sonar